Erzurum'da uyuşturucu kaçakçısı polisle çatıştı

- "Dur" ihtarına uymayarak kaçan uyuşturucu kaçakçısı ile polis arasında silahlı çatışma çıktı - Olayda, uyuşturucu kaçakçısı polislerce etkisiz hale getirildi, 5 polis de hafif yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da uyuşturucu kaçakçısı polisle çatıştı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, "dur" ihtarına uymayarak kaçan uyuşturucu kaçakçısı ile polis arasında çatışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, kentin Yakutiye ilçesi Kombine Mahallesi Kurtderesi mevkisinde oturan, uyuşturucu kaçakçısı Serkan Karataş (23) ile zanlı Fahrettin A. arasında dün uyuşturucu anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı.

Bu tartışmanın ardından karşılıklı olarak birbirlerinin evine silahlı saldırıda bulundukları öğrenilen her iki zanlının yakalanması amacıyla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

Fahrettin A'yı gözaltına alan ekipler, Karataş'ı yakalamak için bugün aynı mahalledeki evine gitti.

Ekiplerin geldiğini görünce pompalı tüfekle ateş açtığı öne sürülen Karataş, "dur" ihtarına uymayarak motosikletle kaçmaya başladı.

Kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Çiftlik Mahallesi'ndeki Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Büyükbaş Hayvan Tesisleri önünde durdurulmaya çalışılan Karataş, yakıtının bitmesi üzerine motosikletten inerek yaya olarak kaçışını sürdürdü.

Bu sırada Karataş ile polis arasında çıkan silahlı çatışmada, vücuduna saçma isabet eden 5 polis memuru hafif yaralandı.

Çatışmada ağır yaralanan Karataş da olay yerinde hazır bekletilen ambulans ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Karataş burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Serkan Karataş ile Fahrettin A'nın uyuşturucu kaçakçılığı suçundan poliste kaydı bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar