Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini 13 şehidin sorumlusu ilan eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "Sen ne yüzsüzsün. Terbiyesiz herif. Sana bakanlarımı gönderiyorum ama sen bunlara layık değilsin." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

Partisinin Ankara 7.Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır" diyen Kılıçdaroğlu'na sert tepki göstererek "Sen ne yüzsüzsün. Terbiyesiz herif. Sana bakanlarımı gönderiyorum ama sen bunlara layık değilsin. Biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünden izle." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katılıyor.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK tarafından katledilen şehitlerimizle ilgili "13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır" diyen Kılıçdaroğlu'na da seslendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere, 'Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır' nasıl diyorsun ya? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünden izle" diyerek tepki gösterdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: "Sevgili Ankaralı kardeşlerim, canlı bağlantı ile birlikte olduğumuz Ordulu ve Şanlıurfalı kardeşlerim, sevgili hanfendiler ve beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Tüm dava arkadaşlarımıza Ankara'dan selamlarımı gönderiyorum. Bugün Ankara, Şanlıurfa ve Ordu kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kuruluşundan itibaren partimizde görev almış kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Aramızdan ayrılan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

İnşallah 24 Şubat'ta İstanbul İl Kongresi ile bu işi nihayete erdireceğiz. Mart sonunda 7. olağan büyük kongremize odaklanacağız. Koronavirüs nedeniyle kongrelerimizi istediğimiz şekilde yapamasak da, coşku ve heyecanımızda hiçbir eksiklik yaşanmıyor. İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak, kongrelerimizi birer demokrasi şölenine çeviriyoruz. Bir taraftan kardeşliğimizi güçlendirirken, bir yandan da kadrolarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Bir kez daha gördüm ki, AK Parti Türkiye'nin en dinamik, en kuşatıcı, temsil kabiliyeti en yüksek siyasi partisidir. AK Parti ülkemizin birliğini, kardeşliğini en fazla muhafaza eden siyasi partidir.

Kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongresine çamur atmasını tebessümle karşılıyorum. FETÖ taktikleri ile kırptıkları görüntüler ile bizim coşkumuzu örselemek isteyenler boşuna uğraşıyor. Hakikat güneşi balçıkça kapanmaz.

"BAY KEMAL BİR GÜN ŞU TERÖRİSTLERE TERÖRİST DE YA"

Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz, mezar. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar bize insanlıktan bahsedemez. Bay Kemal, şu teröristlere bir gün terörist de be. Diyemez. Onlarla ortak. Biz gümbür gümbür, üzerine üzerine gidiyor ve bunları çökertiyoruz. PKK'nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler, Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Bize bunlar terörle mücadele dersi veremez.

TEŞKİLATLARINDAKİ DHKP-C'LİLERİ TEMİZLE

Biz siyaseti başkaları gibi, ülke ve millet düşmanlarına şirinlik için değil, aziz milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. Her ne yapıyorsak bu uğurda özellikle yapıyor, gerektiğinde kendi istikbalimizi ortaya koymaktan da çekinmiyoruz. Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki, baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz. Kılıçdaroğlu, sen teşkilatlarındaki DHKP/C'lileri temizle. Senin önüne tüm belgeleri ile bunu koyacağız.

Terörün başını ezene, bu ülkede terör sorununu kökten çözene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde ve dışında son teröristi etkisiz hale getirene dek operasyonlarımızı devam ettireceğiz. Son nefesimizi verene kadar Allah bizi ülkeye ve millete hizmet yolundan ayırmasın diye dua ediyorum.


 

Yorumlar