Enver Demirel hangi parti Etimesgut?

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel hangi partiden, son seçimlerde hangi partiden aday olup kazandı? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Enver Demirel hangi parti Etimesgut?

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Belediye Başkanı Enver Demirel BİM ve A101 zincir marketlerine karşı savaş açtı. Hukuk ve yasalara aykırı bir şekilde hareket ederek zincir marketlere izin vermeyeceğini belirten Enver Demirel hangi partiden, Etimesgut Belediyesi hangi partiden?

Vatandaşın ucuz gıda ve tüketim mallarına erişimini kolaylaştıran BİM ve A101 gibi marketler halkın yoğun ilgisiyla karşı karşıya olduğu halde Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel yasalara aykırı bir şekilde bu marketlere savaş açtı.

Demirel, “Biz Etimesgut’ta böyle bir çalışma başlattık. Ankara’da Sincan, Keçiören, Çankaya, Mamak, Yenimahalle Belediyeleri’de böyle bir karar alarak çalışma başlatabilirler. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor, amaç dışı ürünler bile satıyorlar. Elektrikli ev aletlerine varana kadar kampanyalı ürün satıyorlar. Benim esnafın bunlara karşı direnemiyor” ifadelerini kullandı.

Ankara Etimesgut’ta A101, BİM gibi zincir marketlere izin vermeyeceğini belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Belediye Başkanları olarak bizlerin vatandaşın yanında yer alması gerekir. İhtiyaç ve taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız. Etimesgut’ta binin üzerinde küçük esnaf var. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor. Bunlar birbirleriyle yarışa girip Etimesgut’ta her buldukları yere şube açmalarına müsaade etmeyeceğim. Bu belki hukuki değil ama Etimesgut’ta dengeleri korumak zorundayız. "  dedi.

Öte yandan Başkan Demirel, meclis toplantısında yaptığı konuşmada meclis üyelerinden bu karara evet demek için el kaldırmalarını isterken, MHP- CHP ve İyi Parti’li Meclis Üyeleri el kaldırırken AK Parti’li Meclis Üyeleri ise destek vermedi. 

Enver Demirel 2019 yerel seçimlerinde MHP'den Cumhur İttifakı adayı olarak seçime girerek kazanmıştı.

ENVER DEMİREL KİMDİR?

Enver Demirel, 1961 yılında Ankara’da doğdu. 1968 yılından itibaren Etimesgut’ta ikamet etmektedir. Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre Serbest Muhasebecilik yapmış ve özel sektör faaliyetinde bulunmuştur. Siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlamış, 1995-1999 yılları arasında Etimesgut İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde, Etimesgut'un 1. Dönem Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde tekrar aday olmuş ve partisini temsil etmiştir. Oylarını artırmasına rağmen, seçilememiştir. Belediye Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra, 2004 yılından itibaren MHP Genel Merkezi ve Ankara İl Başkanlığı bünyesinde, mahalli idarelerle ilgili çeşitli çalışmalarda bulunmuş, 2006 Temmuz ayında yapılan ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Enver Demirel, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde, Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin kararı ile belediye başkanlığına üçüncü kez aday olmuş ve 5 yıl önce kaybettiği seçimi yeniden kazanmıştır.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak girdiği seçimde bir kez daha belediye başkanı seçildi.

Enver Demirel, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar

kazdağlı eniyisini yaparsın kartelleri tröstleri sokma Etimesguta......