Emre Erciş kimdir, nerelidir? Gazeteci Emre Erciş, kaç yaşındadır, nerede yazıyor, neden saldırıya uğradı?

Gazeteci Emre Erciş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, neden saldırıya uğradı soruları bu aralar merakla soruluyor; çünkü aleyhinde yazılar yazdığı Sedat Peker tarafından silahlı saldırıya uğradığı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Emre Erciş kimdir, nerelidir? Gazeteci Erciş kim?

Emre Erciş'in kim ve nereli olduğu soruları bu aralar bir kez daha merakla soruluyor. Çünkü, Oğuzhan Uğur ile girdikleri polemik sonrasında yeniden gündem olmuş durumda. 

EMRE ERCİŞ KİMDİR (GAZETECİ)?

Araştırma yazılarıyla bilinen Erciş, son olarak Sedat Peker aleyhine yazılar kaleme alıyor, FETÖ mensuplarının foyalarını ortaya çıkarıyordu. Peki, Emre Erciş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, neden saldırıya uğradı?

Erciş'in Sedat Peker tarafından saldırıya uğradığı tahmin ediliyor. Çünkü son dönemlerde kaleme aldığı yazıların çoğu Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaları çürütmeye ya da Peker ile ilgili gelişmelerdi. 

Erciş, ayaklarından vurularak yaralandı. 

Avukatı olduğunu belirten Avukat Harun Akdere saldırıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: 

Müvekkil Emre Erciş ile yaptığım görüşmede ikametine yakın bölgede silahlı saldırıya uğradığı, kendisinin iki kez bacak bölgesine ateş edildiği; ayaklarından yaralandığı ve genel sağlık durumunun iyi olduğun öğrenmiş bulunmaktayım. Hukuki sürecin takipçisi olacağız.

Emre Erciş'e düzenlenen silahlı saldırı sosyal medyada infiale neden oldu. 

PEKER'İN HEDEF GÖSTERDİĞİ ALİYE UZUN KONUSU

Emre Erciş, Sedat Peker'in hedef gösterdiği ve üzerinden Burhan Kuzu'yu hedef aldığı açıklamalardan sonra, Peker'in eşi ile Aliye Uzun'un ilişkisini gündeme getiren bir Tweet mesajı atmıştı. Erciş, Sedat Peker'in de Aliye Uzun'den ricacı olduğunu, eşini Uzun'un dergisine kapak yaptırdığını yazmıştı.

İşte Erciş'in o mesajı:

Emre Erciş kimdir, nerelidir, neden saldırıya uğradı
Emre Erciş'in Peker hakkındaki en son mesajı

 

HERKES AYNI YERİ İŞARET ETTİ

Birçok kullanıcı olağan şüphelilerin kim olduğunu şöyle yazdı:

Saldırganlar kaçarken, Erciş de hastaneye kaldırıldı.

Emre Erciş, yazılarını daha çok Twitter üzerinden kaleme alıyor.

1979 yılında dünyaya gelen Emre Erciş, kendini, "Bağımsız gazeteci ve danışman" olarak tanıtıyor. 

42 yaşında olan Emre Erciş'in aslen Antalyalı olduğu tahmin ediliyor. 

Kaleme aldığı yazılarında şu ana kadar birçok kez FETÖ ve muhalefet partilerinin hedefi oldu, sosyal medya hesapları kapatıldı; ancak açtığı yeni hesaplarla tekrar faaliyetlerini sürdürdü.

Son olarak çetebaşı Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaları çürüten bilgiler, belgeler yayınlıyor, Peker'in kimler tarafından yönlendirdiğine dair ipuçları veriyordu. 

Emre Erciş aynı zamanda, “Kara Kutu-Selam Tevhid Kudüs Ordusu” adlı kitabın yazarıdır.

Emre Erciş'in saldırıya uğradığı anlarda yanında çocuğunun da bulunduğu, saldırganların buna rağmen saldırmaktan vazgeçmediği ortaya çıktı.

Saldırganların kim olduğuna dair henüz bir açıklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor. 

OĞUZHAN UĞUR İLE VERGİ KAÇIRMA POLEMİĞİ

Emre Erciş, son olarak ünlü fenomen ve Youtuber Oğuzhan Uğur ile yaşadıkları polemikle gündeme geldi. Erciş, Uğur'un vergi kaçırdığını ileri sürerek bazı belgeler paylaştı. Uğur ise kendisini, vergi kaçırmasının mümkün olmadı, savlarıyla savundu.

Gazeteci Emre Erciş, sosyal medyada Babala TV ve onun kurucusu Oğuzhan Uğur'u hedef alan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda, Erciş, Uğur'un ödediği vergiler ve 12 milyon TL değerindeki bir araçla ilgili eleştirilerde bulundu. Erciş, paylaşımına Uğur'un vergi matrahını ve söz konusu aracın fotoğrafını da ekleyerek, "12 milyon TL'lik araca nasıl biniyorsunuz?" ifadesini kullandı​​.

Bu suçlamalara yanıt veren Oğuzhan Uğur, sosyal medyada dikkat çeken bir açıklama yaptı. Uğur, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i etiketleyerek, kendisinin tekrar incelenmesi gerektiğini belirtti. Bu hamle, kamuoyunda oldukça geniş yankı buldu. Uğur, Erciş'in iddialarını alıntılayarak, gerekli mercilerin kendisini incelemesi gerektiğini ifade etti​​​​.

Emre Erciş'in bu iddiaları, sosyal medyada hızla yayıldı ve çeşitli tartışmalara neden oldu. Erciş, Babala TV'nin vergi matrahını paylaşarak Oğuzhan Uğur'a yönelik suçlamalarını daha da ağırlaştırdı. Bu durum, Uğur'un yanıtı ile birlikte sosyal medyada geniş bir etki alanı oluşturdu​​​​.

Detaylar Eklenecek...


 

Yorumlar