Dünya Kupası'nın futbol topu Çin malı

Brezilya'da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası'ndaki resmi futbol toplarının Çin'de üretildiği belirtildi.Çin medyasına göre, söz konusu kupaya katılmaya hak kazanamayan Çin, şampiyonda ürünleriyle boy gösterecek. Şampiyonada boy gösterecek...

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kupası'nın futbol topu Çin malı

Brezilya'da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası'ndaki resmi futbol toplarının Çin'de üretildiği belirtildi.

Çin medyasına göre, söz konusu kupaya katılmaya hak kazanamayan Çin, şampiyonda ürünleriyle boy gösterecek. Şampiyonada boy gösterecek 10 Çin malından birisi ise kupanın resmi topu Adidas Brazuca.

Kupanın resmi topu "Brazuca" Çin'de geliştirildi ve üretildi. "Brazuca" simetri ve verimliliği artırmak için sadece altı lastik balonla yapıldı. Ülkenin güneyindeki Shenzhen şehrinde 1997'den beri Adidas ile işbirliği yapan Çinli bir şirket, 2010 Dünya Kupası'nın resmi topu "Jabulani"yi yapmıştı.

Dünya genelindeki 30'dan fazla futbol kulübü, 2014 FIFA Dünya Kupası'nın resmi topu olmadan önce 2,5 yıldır "Brazuca"yı test ediyordu.

Şampiyonada boy gösterecek Çin mallarından birisi de Feluce adlı resmi maskot. Bu maskotu üreten Çinli bir şirket, lüks maskot, 3D figürlü maskot, anahtarlıklar, parti ürünleri ve otomobil aksesuarları üretiminde FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nın resmi lisansına sahip bulunuyor.

Şampiyonada ayrıca resmi skorboardlar ve stadyumlara enerji verecek güneş panelleri de yine Çin yapımı. Ayrıca Brezilyadaki şehirlerde hizmet veren EMU trenleri de yine Çin'in göğsünü kabartan araçlardan. Çin'in Yingli Green Energy Holding Co. şirketi de şampiyonanın 8 sponsorundan birini oluşturuyor.

Çin medyasına göre, bu listenin uzayarak gittiği belirtiliyor. Çin malları, Made in China ya da Made in PRC (Çin'in resmi adının kısaltılışı) şeklinde dünya pazarlarında boy gösteriyor.

Öte yandan 2014 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında Brezilya saati ile 17.00, Türkiye saati ile 23.00'te (Çin saatiyle 04,00'da) oynanacak açılış maçıyla başlıyor. Futbolu çok seven Çinliler, Dünya Kupası'nı her zaman şenlik havasında izliyor.

CİHAN

Yorumlar