CHP'den bir 'kanlı tehdit' daha

Daha önce başkanlık sistemine karşı 'kanlı tehdit'lerde bulunan Kılıçdaroğlu'dan sonra bu kez parti grup başkan vekili Altay laiklik için 'kan dökülür' tehditlerinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
CHP'den bir 'kanlı tehdit' daha
CHP'nin son dönemlerde tartışmalara neden ve siyasete gölge düşüren 'kanlı tehditleri'ne bir yenisi eklendi. Kılıçdaroğlu'nun 'Böyle başkanlık ancak kan dökülürek getirilir' şeklindeki sözlerinden sonra partinin grup başkanvekili Engin Altay da 'laiklik için gerekirse kan da dökülür' dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için CHP’li vekillere yaptığı destek çağrısıyla ilgili, “CHP’liler parti disiplinine sahiptir, imza atan vekilin CHP’de yeri olmaz” dedi. Altay, " Türkiye'de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir şey yok, gerekirse olur. Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür. Ama bunlara gerek olacağını zannetmiyorum" dedi.

“AK Parti'ye oy veren 23 milyon vatandaşımızın büyük kısmının laikliği benimsediğini ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Türkiye'de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir şey yok, gerekirse olur. Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür. Ama bunlara gerek olacağını zannetmiyorum. Türkiye'de laikliği o mitinge katılanlar mı koruyacak? Laiklik milletindir, toplumun tümünün değeridir" 

Yorumlar