Cesare Prandelli: İnanıyorum ki şampiyonluğu kazanacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, kendisinin burada olmasının büyük bir görev olduğunu ve şampiyonluğu kazanacaklarını söyledi.Galatasaray'ın kamp yaptığı Avusturya'da Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan İtalyan teknik...

Google Haberlere Abone ol
Cesare Prandelli: İnanıyorum ki şampiyonluğu kazanacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, kendisinin burada olmasının büyük bir görev olduğunu ve şampiyonluğu kazanacaklarını söyledi.

Galatasaray'ın kamp yaptığı Avusturya'da Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, çok profesyonel bir kulübe geldiğini belirterek, "Çok güzel bir ortam var. Şu ana kadar her şey güzel ve iyi gidiyor. Taraftarların bana güven duyması benim için büyük bir onurdur. Burada olmak benim için çok büyük bir görev. Ben inanıyorum ki şampiyonluğu kazanacağız." dedi.

Başkan Ünal Aysal'ın oldukça gerçekçi bir insan olduğunu ifade eden Prandelli, "Kısa bir sürede tanıştık ve gözlerinin içine baktığımda dördüncü yıldızı istediğini gördüm. Hepimiz bunun coşkusunu yaşamak istiyoruz. Bunun için çalışacağız." diye konuştu.

Galatasaray'ı Türkiye'nin en büyük kulübü olarak nitelendiren tecrübeli hoca, "Biz Galatasaray'ı Fatih Terim döneminde tanıdık. Türkiye Ligi'nde çok gelişim gösterdi. Buraya gelmeden önce Galatasaray ile ilgili çok iyi düşüncelerim vardı. Benim kalbimde aidiyet hissiyatı birkaç kez oldu. Gittiğim takımların yeni döneminde yüzde yüzümüzü vererek kendimizden ödün vererek çalıştık. Umarım Galatasaray'da da aynı hissiyat oluşur. Burada seneler boyunca kalmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Özlenen Galatasaray'ı zamanla herkesin göreceğini kaydeden İtalyan hoca, "Şimdilik yalnızca dörtlü defans çalışması yapıyoruz. Top kontrolü bizim için çok önemli. Topun bizde olmasını istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu bizim için bir başlangıç. Oyun kurmak ve paslaşmak bizim için çok önemli. Bu sadece başlangıç. Biz oyunu kuruyorsak ve top bizdeyse o oyunu biz egale ederiz. Bundan sonrası bizim için böyle çalışmalarla geçecek. Ama ilerleyen zamanlarda bazı şeyler de ekleyebiliriz. O yüzden zamanla Galatasaray'ı göreceksiniz.

Bizim ile ilgili şunu söyleyebilirim. Yol kat ettikçe kazanan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Yolculara da bunu her gün tekrarlıyoruz. Hiç bıkmadan da her gün tekrarlayacağız. Kuracağımız takımda farklılıklar var. Geçen sezonun takımında çok karakterli bir ekip gördüm. Bu benim çok hoşuma gitti. Biz onun üzerine bazı şeyler ekleyerek ve taktiği biraz değiştirerek yeni Galatasaray'ı oluşturacağız."

DÖRDÜNCÜ YILDIZI ALMAK İÇİN GELDİM

Prandelli, Galatasaray'ın gelecek yıl dördüncü yıldızı takacak olmasının kendisi adına önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu kaydetti.

Öte yandan Türkiye'deki derbiler hakkında konuşan tecrübeli hoca, "Her ülkede derbiler çok önemli. Buraya ilk geldiğimizde de bize derbilerin öneminden bahsettiler. Biz derbide çok güçlü bir takımla karşılaşacağız. Bunun için hazırlanacağız. Başa baş bir mücadele olacak. Umarım kupa bizim olur." dedi. CİHAN

Yorumlar