Celine Dion öldü mü yaşıyor mu?

Céline Dion'un öldüğü yönündeki iddialar sosyal medyada bir anda gündem oldu. Dion'un ölüp ölmediği konusu bir anda merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Celine Dion öldü mü yaşıyor mu?

Celin Dion öldü mü yaşıyor mu sorusu başta hayranları olmak üzere magazin dünyası tarafından merakla soruluyor. Céline Marie Claudette Dion, 30 Mart 1968'de Charlemagne, Québec'te dünyaya gelmiş bir Kanadalı şarkıcı ve iş insanıdır. Geniş bir ailenin çocuğu olarak doğan Céline, küçük yaşta müziğe olan ilgisini keşfetti. Ancak müzik kariyerine başlamadan önce, gelecekteki menajeri ve eşi olan René Angélil ile ilginç bir dönem yaşadı. Angélil, Dion'un müzik yolculuğuna finansal destek sağlamak için kendi evini ipotek ettirdi ve bu sayede Céline, Fransızca konuşulan ülkelerde tanınan bir çocuk yıldız haline geldi.

CELINE DION ÖLDÜ MÜ?

Celin Dion ölmedi, yaşıyor. Dion'un uluslararası şöhreti, 1982 yılında İsviçre adına katıldığı Yamaha Dünya Popüler Şarkı Festivali ve 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanmasıyla başladı. 1980'ler boyunca Fransızca albümler yayımladıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde Epic Records ile anlaşma sağlayarak, Unison adlı ilk İngilizce albümünü 1990 yılında piyasaya sürdü. Bu albümle birlikte Kuzey Amerika ve diğer İngilizce konuşulan ülkelerde tanınan bir pop sanatçısı haline geldi.

Celine Dion öldü mü yaşıyor mu
Celine Dion öldü mü yaşıyor mu

 

1990'lı yıllarda, Angélil'in de yardımıyla, Dion dünya genelinde yayımladığı İngilizce ve Fransızca albümlerle büyük ün kazandı. Falling into You (1996) ve Let's Talk About Love (1997) albümleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde elmas sertifika alırken, D'eux (1995) tüm zamanların en çok satan Fransızca albümü oldu. "The Power of Love", "Think Twice", "Because You Loved Me", "It's All Coming Back to Me Now", "My Heart Will Go On" ve "I'm Your Angel" gibi şarkılarıyla dünya genelinde bir numarada yer aldı.

Ancak 1999 yılında, eşine konulan kanser teşhisi nedeniyle kariyerine bir süre ara verme kararı aldı. 2002'de müziğe geri dönerek Paradise, Nevada'daki The Colosseum at Caesars Palace adlı mekanda A New Day... (2003-07) konserlerini düzenledi. Bu konserler, $385 milyon hasılatla tüm zamanların en başarılı yerleşik gösterisi olarak tarihe geçti.

Céline Dion'un müziği, rock ve R&B'den gospel müziği ve klasik müziğe kadar geniş bir yelpazede etkilendi. Şarkılarını çoğunlukla İngilizce ve Fransızca seslendiren Dion, aynı zamanda İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Latince, Japonca ve Çince şarkılar da söylemektedir. Albümleri eleştirel açıdan farklı değerlendirmeler almış olabilir, ancak Céline Dion, pop müziğin en etkili seslerinden biri olarak kabul edilmektedir. Beş Grammy Ödülü dahil olmak üzere pek çok ödül kazanmış ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Nielsen SoundScan döneminin en çok satan ikinci kadın sanatçısıdır.

Avrupa'da 50 milyondan fazla albüm satışı yapması nedeniyle 2003 yılında Uluslararası Fonogram Endüstrisi Federasyonu tarafından onurlandırılan Dion, tüm dünya genelinde 200 milyondan fazla kayıt satışıyla hala en çok satan Kanadalı sanatçı ve tüm zamanların en çok satan sanatçılarından biri olarak öne çıkmaktadır.

Yorumlar