Tolga Savacı neden öldü, hastalığı neydi?

Tolga Savacı'nın ani ölüm haberi sanat ve magazin dünyasında üzüntüyle karşılandı. Ölüm haberini alanlar, Savacı neden öldü, hasta mıydı sorularının cevabını aramaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tolga Savacı hayatını kaybetti

Yeşilçam sinemasının 1980'li yıllardaki en parlak yıldızlarından biri olan Tolga Savacı, ABD'de geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayata veda etti.

Savacı'nın eşi Nermin Bezmen, sosyal medya üzerinden yaptığı duygusal paylaşımla acı haberini duyurdu. Bezmen'in paylaşımında, "Yüreğim kanıyor!!! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi. Ansızın çıktı sonsuza yolculuğuna." ifadelerine yer verdi, ailenin derin üzüntüsünü ve acısını dile getirdi.

RENKLİ VE BAŞARILI BİR YAŞAM HİKAYESİ

6 Mayıs 1963 İstanbul doğumlu olan Savacı, eğitimine Fransız Koleji'nde başladı ve ardından 1983 yılında İtalya'da mankenlik eğitimi alarak kariyerine ilk adımlarını attı. İtalya, Almanya ve Fransa'da mankenlik yaparak ve su topu oynayarak farklı alanlarda da yeteneklerini sergiledi.

1985 yılında Banu Alkan ile başrolünü paylaştığı "Arzu" filmiyle beyazperdeye adım atan Savacı, 80'li yıllarda Hülya Avşar ve Banu Alkan gibi önemli isimlerle birçok filmde yer aldı.

2015 yılında ünlü yazar Nermin Bezmen ile evlenen ve ABD'nin New Jersey eyaletine yerleşen Savacı, sanat ve spor dünyasında önemli izler bıraktı. Hayranları ve sanat camiası, Savacı'nın vefatıyla Yeşilçam'ın en değerli isimlerinden birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

NERBİN BEZMEN İLE EVLENMİŞTİ

Tolga Savacı, 1985 yılında "Arzu" filmiyle adım attığı sinema dünyasında, Banu Alkan ve Hülya Avşar gibi isimlerle birlikte Yeşilçam'a damgasını vurmuştu.

Sinema sektöründen bir süreliğine ayrılarak restoran işletmeciliğine adım atan Savacı, Yeşilçam döneminin ardından farklı bir kariyer yolunu tercih etti.

Aylin Livaneli ve Özlem İbrahimoğlu ile evlilikleriyle de gündeme gelen Savacı, 2015 yılında Nermin Bezmen ile evlenerek Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı.

Amerika'ya yerleşen Savacı, klasik otomobil tutkusunu işe dönüştürerek oyunculuğa ara verdi. Klasik ve güncel araçların mekanik tamiratı üzerine çalışmaya başladı.

YEŞİLÇAM'DAN HOLLYWOOD'A

2014 yılında "Kurt Seyit ve Şura" dizisiyle ekranlara geri dönen Savacı, ardından Amerika'ya yerleşme kararı alarak oyunculuğa veda etti.

Yorumlar