Çakır seyir füzesi testi geçti

Çakır füzesi ilk kez Akıncı isimli SİHA'dan fırlatılarak tam isabetle hedefini vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Çakır seyir füzesi testi geçti

Savunma Sanayii Başkanlığı seyir füzesi Çakır'ın ilk atışını yaptı. TRT HABER Haber Koordinatörü Ahmet Görmez'in konuğu olan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dünyada ilk kez yapılan seyir atışını anlattı.

Savunma Sanayii Başkanı Demir'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Geçtiğimiz ay içerisinde açıkladığımız projeler vardı. Bunun devamı gelecek. Bütün paydaşlarımız vargüçleriyle çalışıyorlar.

Kimse kimseye muhtaç olmadan bir şey vermez. Milli çıkarlarımızı korumanın tek yolu savunma sanayiinde yerlileşmek ve millileşmektir.

Caydırıcı olmazsanız sizin üzerine oyun kurarlar. Bunu engellemenin tek yolu güç olmaktır. Savunma sanayiinde caydırıcı oluyorsunuz. Son zamanlar gördük ki üzerimize oynanan oyunları bozmanın tek yolu bu. Bunları hazır etmezseniz istediğiniz gibi istediğiniz şekilde kullanamazsınız. Türkiye bir eşik atlama peşinde. Bunun lokomotifi de savunma sanayiidir. 2700'e yakın savunma sanayii şirketimiz var.

"GÖKBEY'DEKİ GİBİ HABERLER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Savunma sanayii alanı özel bir alan. Kesin ve katı ihraç süreçleri vardır. Herhangi bir firma ihraç müsaadesi almadan ihracat yapamaz.

Bizim 10 civarında motor projemiz devam ediyor. Bunun bazılarının sonuçlarını aldık. Bu yolculuk devam edecek. Burada da başarılarımız devam edecek Gerek hidrojen gerek elektrik motorların da gündemimizde olduğunu söylemem gerekiyor. Gökbey'deki gibi haberler vermeye devam edeceğiz.

Kamerayı biz yapabiliyoruz. Önce ABD'den sonra Kanada'dan tedarik etmeye başladık. Sonra kısıtlamalar başladı. Biz daha iyilerini yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok daha iyileri yolda. Belki de Türkiye ileride en iyi kamera yapan ülkelerden biri olarak sayılacak.

Deprem bölgelerinde savunma sanayii için ürettiğimiz ürünlerin kullanılabildiğini gördük.

ÇAKIR füzesi

ÇAKIR bir seyir füzesi. ÇAKIR özelliğiyle birlikte bir eşik atlattı. Bu boyutta bir seyir füzesinin Akıncı'dan atılması önemli bir olay. ÇAKIR bugün testi başarıyla geçti. Olay sadece bir füzesinin atılması değil. İHA ile entegre olabilmesi. Burada büyük bir teknoloji var.

Alpagut

Biraz daha yüksek teknoloji içeren, üzerine bir kamera koyup hedefe yönlendirebilirsiniz. Teknolojiye sahip olunca oyun sizin oyunu siz kuruyorsunuz. Neye ihtiyacınız varsa ona göre yönlendirebilirsiniz. Yabancı bir İHA'nız olsaydı Çakır'ı entegre edemezdiniz.

Teber

Hareket ortamında hassas vuruş çok önemli. Bu güdümü koyduğunuz zaman istediğiniz hedefe gönderir ve hassasiyetle vurursunuz. Teknolojiye hakim olduktan sonra çok farklı yerlere çok farklı şekilde uygulayabilirsiniz.

ALKA

Yakın mesafe ve uzaktan gelen ürünleri tahrip edebiliyor. ALKA lazer ışığıyla gelen bir dronu yakabilir.

Kızılelma'nın üzerine koyacağımız ürünlerle marifletlerinin hangi noktaya gittiğini göreceksiniz. Hava-hava füzeleri de gelecek. Eskiden füzelerin motorlarını yurt dışından alıyorduk. Artık kendimiz üretebiliyoruz. Bir kere artık yola çıkınca daha nice ürünleri başarır hale geliyorsunuz.

Savunma sanayii kelimesinin anlamı aslında bir lokomotifin adı. Her mühendislik alanının kendi alanıyla ilgili uygulayabileceği bir şey var. Bizim için daha da önemlisi oradan gelişecek bir vizyon diğer teknoloji alanlarına da sıçrayacak.

Yorumlar