BM maskesiyle suikast planları

BM personeli kimliğiyle Venezuela'ya giden ekibin Maduro'ya suikast girişiminde bulunduğu ileri sürülüyor. Maduro BM personelini kovdu.

Google Haberlere Abone ol
BM maskesiyle suikast planları

Venezuela hükümeti, Nicolas Maduro liderliğinde, ülkedeki Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi'nin faaliyetlerini askıya alarak, BM personeline ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verdi.

Dışişleri Bakanı Yvan Gil tarafından yapılan açıklamada, BM İnsan Hakları Ofisi'nin "amacına uygun davranmadığı" ve Karakas'ta 2019'dan bu yana faaliyet gösteren ofis ile tüm işbirliği kanallarının 30 gün içinde gözden geçirileceği belirtildi.

Gil, "Bu ofiste görevlendirilen personel; sömürgeci, istismarcı ve BM iç tüzüğünü ihlal eden kişilerdir. Bu personelin 72 saatte ülkeyi terk etmesini ve yaptıklarını uluslararası kamuoyuna deklare etmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BM'DEN VENEZUELA KARARINA TEPKİ

BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, yapılan açıklama ile Venezuelalı yetkililerle irtibatın sürdüğünü ve Venezuela halkının insan haklarını teşvik etmeye devam edeceklerini belirtti. Shamdasani, hükümetin kararının üzücü olduğunu ve atılacak adımları gözden geçirdiklerini kaydetti.

KOMPLO VE SUİKAST PLANLARI

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik "komplo ve suikast" planına karıştıkları iddiasıyla 19 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. "Brazelete Blanco" operasyonu kapsamında, Maduro ve üst düzey görevlilere suikast yapılmak istendiği vurgulandı.

Saab, ayrıca, ülkenin önde gelen insan hakları aktivisti Rocio San Miguel ve 4 aile üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Anayasa çerçevesinde ve insan haklarına saygı duyularak bir süreç yürütülüyor" dedi.

Yorumlar