Şili'nin başı yangınlarla dertte, 64 ölü var

Şili'de günlerdir devam eden orman yangınları yerleşim yerlerine de sıçramış durumda. Yangınlarda şu ana kadar 64 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Şili'nin başı yangınlarla dertte, 64 ölü var

Şili'nin orta kesimlerinde geçtiğimiz cuma günü başlayan ve kontrol altına alınamayan orman yangınlarının yol açtığı can kaybı artış gösterdi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric'in yaptığı açıklamaya göre, 13 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte, yangınlar nedeniyle ölenlerin sayısı 64'e yükseldi.

YANGINLARIN ETKİSİ ARTIYOR

Yangınlar, Şili'nin birçok bölgesinde etkili olmaya devam ediyor. Özellikle Vina del Mar ve Valparaiso gibi kentler, yangınların yoğunlaştığı alanlar arasında. Devlet Başkanı Boric, durumun zorluğuna dikkat çekerek, can kaybının önemli ölçüde artabileceğini belirtti. Yangınlarla mücadele edilirken, ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

TARİHTEKİ EN KÖTÜ FELAKETLERDEN BİRİ

Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, yaşananların, 2010 yılında yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği depremden bu yana ülkenin karşı karşıya kaldığı en kötü felaketlerden biri olduğunu ifade etti. Toha, yangınların bazılarının kasıtlı olarak çıkarıldığını düşündüklerini belirtti, bu iddialar yangınların sebepleri üzerine daha fazla soru işareti oluşturdu.

GEÇMİŞ YANGINLARLA KIYASLAMA

Şili, geçmişte de orman yangınlarıyla mücadele etmiş bir ülke. Şubat 2023'te meydana gelen orman yangınlarında 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Şili

Yorumlar