Benzin artık motorinden daha ucuz

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşten sonra Türkiye'de akaryakıta gelen üst üste indirimler pompadaki fiyat tablosunu değiştirdi. Buna göre benzin artık motorinden daha ucuz bir akaryakıt haline geldi.

Google Haberlere Abone ol
Benzin artık motorinden daha ucuz

Petrol üreten ülkeler yani OPEC üyelerinin anlaşmazlığı tüketiciye yaradı. Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki petrol üretim anlaşmazlığından sonra Suudi Arabistan petrol fiyatlarını düşürme kararı almıştı. Bu karar dünya genelinde petrol fiyatlarını alt üst etti. Doğal olarak akaryakıt fiyatları da büyük oranda düşüş yaşamaya başladı. Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarına, petrol fiyatlarındaki düşüşlere paralel olarak indirimler gerçekleşiyor. Son olarak bu akşam benzin fiyatlarında 51 kuruşluk indirim geliyor. Bu indirimle birlikte Türkiye'de artık benzin motorinden daha ucuz bir akaryakıt haline gelmiş oldu.

Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 51 kuruş indirim bekleniyor.

Brent petrolün 31 dolara kadar gerilemesinin ardından Salı günü benzine 60 kuruş, motorine ise 56 kuruş olarak yansıyan tarihi indirimin ikincisi geliyor.

yenisafak.com'un elde ettiği bilgilere göre ikinci büyük indirim benzinde 51 kuruş olarak gerçekleşecek.

Benzinin litresi İstanbul'da 6,04'dan 5,53 liraya, İzmir'de ise 6,14 liradan 5,63 liraya inecek.

Motorinde ise herhangi bir indirim olmayacağı bildirildi. Son indirimle benzin fiyatı motorin fiyatlarının altına gelecek.

Motorinin litresi Ankara'da 5,74; İstanbul'da 5,67; İzmir'de ise 5,75 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Benzin ve motorin fiyatlarında sürekli indirim ve zam gelmesi nedeniyle vatandaşın kafasında, "akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor" soru işareti sık sorulmaya başladı.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar