Bakan Işık'tan NATO'da "FETÖ mesaisi"

- Milli Savunma Bakanı Işık, Bakanlığınca hazırlanan FETÖ'nün darbe girişimini anlatan kitap ve kısa filmi, NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarına tek tek hediye etti - Işık'ın gerek ikili görüşmelerinde gerekse katıldığı oturumların öncesinde bakanlarla yaptığı sohbetlerin gündeminde, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi de yer aldı - Bakan Işık: - "Vatanımıza ve milletimize kasteden hainlerin gerçek yüzünü Avrupalı dostlarımızın da görmesini istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık'tan NATO'da "FETÖ mesaisi"

BRÜKSEL (AA) - SARP ÖZER/ATA UFUK ŞEKER - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bakanlığınca hazırlanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini anlatan kitap ve kısa filmi, NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarına tek tek hediye etti. Işık, "Vatanımıza ve milletimize kasteden hainlerin gerçek yüzünü Avrupalı dostlarımızın da görmesini istiyoruz." dedi.

Bakan Işık'ın NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'deki temasları sürüyor.

Toplantı kapsamında düzenlenen oturumlara katılan Işık, aralarında ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın da bulunduğu birçok ülkenin savunma bakanıyla da ikili görüşmelerde bir araya geldi.

Bakan Işık'ın gerek ikili görüşmelerinde gerekse katıldığı oturumların öncesinde bakanlarla yaptığı sohbetlerin gündeminde, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi de yer aldı. Işık, bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince hazırlanan "15 Temmuz Darbe Girişi - Arkasında Kim Var? Gerçek Veriler ve Rakamlarla" adlı kitap ile kısa filmi de NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarına hediye etti.

- Darbe girişimi sırasında yaşananlar anlatıldı

İngilizce hazırlanan kitap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamalardan bir bölümle başlıyor.

Erdoğan'ın fotoğrafının da bulunduğu kitapta darbe girişiminin olduğu gece yaşananlar saat saat anlatıldı. Yabancı basında darbe girişimine ilişkin yer alan haberlerin de bulunduğu kitapta, darbeye katılan askerlerin hedef aldıkları yerlerle ilgili de bilgi verildi. FETÖ'nün darbe girişimine engel olmak isterken şehit ve gazi olanların fotoğraflarının da paylaşıldığı kitapta, FETÖ'nün yapısı, amacı ve faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşıldı.

Darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde gerçekleştirilen reformlara ilişkin bilgilerin de bulunduğu kitabın sonunda Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin fotoğrafı yer aldı.

- "Hazırladığımız kitap, FETÖ'nün kirli yüzünü gösteriyor"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türk demokrasisi için önemli bir dönüm noktası haline geldiğini söyledi.

Batı ülkelerinden FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yeteri kadar tepkinin gösterilmediğine dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

"Vatanımıza ve milletimize kasteden hainlerin gerçek yüzünü Avrupalı dostlarımızın da görmesini istiyoruz. Demokrasiden dem vuran Batılı ülkeler, Türkiye'deki hain darbe girişimine yeteri kadar tepki göstermediler. Fetullahçı Terör Örgütü'nün ne olduğunu anlamalarını istedik. Hazırladığımız kitap, FETÖ'nün kirli yüzünü gösteriyor. Milletin vergileriyle alınan silahları acımasızca halka çeviren, can alan bu kanlı örgütü Batılı dostlarımızın daha net görmelerini istiyoruz.

Kitapta darbe gecesinde yaşananlar yer alırken sonrasında üniforma giymiş hainlerin ordudan ihraç edildiği ve Milli Savunma Bakanlığımızın yeniden yapılandırılması gibi bilgiler yer alıyor. Ayrıca verdiğimiz kısa filmde hain darbecilerin kahraman Türk milletine nasıl silah doğrulttuklarının, yüce Meclisin nasıl bombalandığının görüntüleri var. Demokrasi deyince mangalda kül bırakmayanların bu hainleri ülkelerinde barındırmamalarını istiyoruz."

Yorumlar