Babacan, Akşener'in hayallerini yıktı

'Muhafazakar değilim' diyerek gündeme oturan Ali Babacan'ın Meral Akşener'i hayal kırıklığına uğrattığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Babacan, Akşener'in hayallerini yıktı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamalarda, "Çok şükür muhafazakar değiliz" demişti. AK Parti'de siyasete getirilen ve burada adı duyulan Babacan'ın bu çıkışı birçok kişide şaşkınlıkla karşılanırken en büyük şaşkınlığın Meral Akşener'e yaşandığı tahmin ediliyor. Çünkü, Meral Akşener'in "Ali Babacan'ın muhafazakarlığından büyük beklentileri" olduğu ortaya çıktı. 

Deva Partisi'nin Gaziantep Kongresi'yle ilgili, "Kongrenin yapıldığı salonda, ne muhafazakar partilerdeki gibi “mescit arayan sakallı amcalar” var, ne de dini içerikli sloganlar atılıyor. Sakalsızlar sakallılardan, başı açık kadınlar kapalılardan çok…" yorumunda bulunduktan sonra Babacan'a “Muhafazakar parti izlenimi edinmedim” şeklinde bir soru sormuştu. Babacan da şu cevabı vermişti: 

Öyle bir iddiamız yok çok şükür. Biz kendimizi ne muhafazakar, ne sağ, ne sol diye tanımlıyoruz. Bizi bir araya getiren; ilkeler, değerler ve daha iyi bir Türkiye. Bu şekilde tanımlayan partiler var. Bu partiler dar bir kesime hitap ediyor. Onlardan aldığı destek yüksekse diğer kesimi dışlıyor. Böyle yapmak istemiyoruz. Toplumun muhafazakar olmayan kesimleri açısından iktidarın yaptığı ne kadar kötü iş varsa, hem muhafazakarlığa, hem dindarlığa, hem İslam dinine eksi yazıyor.

Meral Akşener, 2019 yılında bir gazeteye verdiği demeçte, Millet İttifakı'nın güçlü bir şekilde ilerlediğini ancak bir eksiği olduğunu onun da "muhafazakar seçmen" olduğunu söylemişti. Akşener, bu eksiği de Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile gidermeyi planladıklarını açıkça itiraf etmişti. 

Akşener, 13 Ağustos 2019 tarihinde Habertürk'ün Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'ya verdiği demeçte Ali Babacan ile ilgili beklentilerini dile getirmişti. 

İşte Akşener'in o demecinden ilgili bölüm: 

Tek eksiğimiz muhafazakar dindarlara ulaşmakta yaşanıyor. Çünkü Erdoğan aramıza kalın bir duvar koydu. Babacan ve Davutoğlu’nun partisi bu açıdan muhafazakar dindar seçmene çabuk ulaşmayı kolaylaştıracak yapılar olacak, çünkü onlarla arasına bizim gibi duvar öremez. Babacan ötekine rahat ulaşılabilmeyi kolaylaştırır ki bu bizim için çok önemli.

Yorumlar

millet Mero ya söyleyin, bunlar oyları bölemez...kendi derdine yansın o, zira bir daha ki sefere son seçimdeki oya da yaklaşamayacak...
ali ağzınızla kuş tusanız akp den asla geri alamazsınız ZAVALLILAR)))