AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı

Anayasa Mahkemesi'nden Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında son dakika kararı: vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı

Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun siyasi faaliyet ve kişi hürriyeti hakkının ihlal edildiğine yönelik karara vardı.

Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu'nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar verildi.

Terör propagandası yapmak' iddiasıyla 2 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki karar 17 Mart Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda okundu.

Kararın okunmasıyla milletvekilliği düşen Gergerlioğlu ise, Genel Kurul salonunu terk etmedi.

Akşam saatlerinde kendisine destek veren HDP'li diğer vekillerle birlikte salondan çıkan Gergerlioğlu, HDP grup odasına geçti.

Gözaltına alınması sırasında yaşadıklarına ifadesinde yer veren Gergerlioğlu, hukuka aykırı olarak gözaltına alındığı için davacı ve şikayetçi olduğunu kaydetti.

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Gergerlioğlu'nun kesinleşmiş mahkeme kararı nedeniyle milletvekilliğinin düştüğü, buna karşın Gergerlioğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden dışarıya çıkmayarak eylemler gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

 

Yorumlar