Ayhan Bilgen HDP'den istifa edeceğini açıkladı

Ayhan Bilgen, HDP'den ayrılma kararı aldığını bir iki gün içerisinde partiden istifa edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ayhan Bilgen HDP'den istifa edeceğini açıkladı

HDP'li eski milletvekili ve Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. HDP'den 1-2 gün içinde istifa edeceğini açıklayan Bilgen, partiden kopuşunda etkili olan faktörün ise 7 Kasım'dan 1 Haziran'a giden süreçte yapılan vahim hatalar olduğunu belirtti.

HDP'nin Kars eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Ayhan Bilgen, Haber türk TV'te Muharrem Sarıkaya'nın sunduğu programa katıldı. Canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulunan Bilgen, HDP ile yollarını ayıracağını söyledi.

"HDP'den ayrıldınız mı?" sorusuna cevap veren Bilgen, "Değerlendiriyorum. Çok uzak olmayan bir tarihte o beklentiye cevap vereceğiz. HDP'ye bir iki gün içerisinde istifamı vereceğim. Tam bir genel başkanlık olarak değil ama yeni bir süreç işlenecek. Bir siyasal arayış arıyoruz. 7 Haziran akşamının okumasında hata vardı. AK Parti tek başına iktidar olamadı. O gece deklere edilen ifadeler ortak tutumla yapılmadı. 1 Haziran'a giden süreç siyasetin tükenmesinden dolayı oldu. Kasım ayında arkadaşlarımız tutuklandı." ifadelerini kullandı.

Bilgen HDP'den kopuşuna ilişkin soru üzerine "7 Kasım'dan 1 Haziran'a giden süreçte vahim hatalar yapıldı" ifadesini kullandı.


 

 

Yorumlar