Aydem Enerji kimin? Aydem Sahibi kimdir?

Aydem Enerji kimin, sahibi kimdir, ne zaman kim tarafından nerede kurulduğu yönündeki sorular halka arz kararı sonrasında gündeme geldi. İşte şirket hakkında merak edilen soruların cevapları:

Google Haberlere Abone ol
Aydem Enerji kimin? Aydem Sahibi kimdir?

Aydem Enerji kimin? Aydem Enerji'nin sahibi kimdir, ne zaman, kim tarafından nerede kurulduğu yönündeki sorular halka arz kararı sonrasında sıklıkla dile getirilmeye başlandı.

Halka arz edilen şirketler arasında song ünlerde enerji şirketleri öne çıkmaya başladı. Birçok enerji şirketi halka arz için SPK'ya başvuruda bulundu. Halk arz başvurusu yapan ve başvurusu kabul edilen şirketlerden biri de Aydem Enerji oldu. Peki, Aydem Enerji kimin, sahibi kimdir? İşte Aydem Enerji ile ilgili merak edilen bilgilerden bazıları: 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin halka arzına onay verdi.

Son Dakika haberine göre; Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin pay başına satış fiyatı 8,50 TL ve 9,90 aralığı olarak belirlendi.

Şubat ayında halka arz için SPK'ya başvuran Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.’nin halka arzında konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım üstlenirken Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım ise süreçte eş liderler olarak görev alacak.

Açıklamada "Bu kapsamda gerekli izinlerin alınması amacıyla ayrıca Borsa İstanbul A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. başvuruları da yapılmaktadır." ifadelerine yer verilmişti. Peki, Aydem Enerji'nin sahibi kimdir? 

AYDEM ENERJİ'NİN SAHİBİ KİMDİR?

Aydem Enerji'nin sahibi Ceyhan Saldanlı'dır. Peki, Ceyhan Saldanlı kimdir? İşte Saldanlı biyografisi: 

AYDEM ENERJİ'NİN SAHİBİ KİMDİR?
AYDEM ENERJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEYHAN SALDANLI

 

Ceyhan Saldanlı aslen Denizli ilimizdendir.

Saldanlı, 1954 yılında Denizli’de dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde, üniversiteyi ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. 

Elektrik Fakültesini bitiren Ceyhan Saldanlı, mezun olduktan sonra kamuda enerji sektöründe çalıştı. 

Daha sonra Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Tümaş Mermer A.Ş.'nin kurucu ortaklarından biri oldu. 

Daha sonra Aydem Perakende ve Dağıtım şirketlerini kurdu. 

Enerji sektöründeki bir diğer önemli adımı 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’yi kurması oldu.

Saldanlı, 2004-2012 yılları arasında ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekten Saldanlı, ELDER Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmekte ve sektörle ilgili organizasyonlarda aktif olarak görev almaktadır.

Ceyhan Saldanlı evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar

M Ali Cakir Tam bir soygun cetesidir