ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim birimince 2-3 Aralık tarihlerinde düzenlenen sınava katılım sağlayan vatandaşlar, sınavın ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

SonHaberler | Haber Merkezi

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler üniversite tarafından Türkiye genelinde 2-3 Aralık tarihlerinde yapılan sınava katılım sağladı. Sınavda ter döken öğrenciler sınav sonuçlarını ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Atatürk Üniversite Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) Güz Dönemi Ara Sınavı bu yıl aralık ayının ilk haftasında yapıldı. Sınavların ardından öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihleri merak etmeye başladı. Sınavın üzerinden bir haftadan fazla geçmesi nedeniyle sonuç beklentileri yükseldi. İlk sınavları geride bırakan öğrenciler, bir yandan yarıyıl sonu sınavlarına hazırlanırken bir yandan da 2-3 Aralık ATA AÖF sınav sonuç tarihini sorguluyor. ATA AÖF sınav sonuçları genelde sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içerisinde açıklanmakta. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne kayıtlı olan öğrenciler, ‘Öğrenci Girişi’ sayfasına kişisel bilgilerini girerek sonuçlarını görüntüleyebilecek. Sonuç belgeleri öğrencilerin adreslerine gönderilmeyecek.

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI

Atatürk Üniversitesi'nin Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyan öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği Güz Dönemi Ara Sınavı'nın ardından sorular ve cevapları 3 Aralık Pazar günü öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler soru itirazlarını 6 Aralık Çarşamba gününe kadar aşağıda yer alan bilgiler dahilinde gerçekleştirdi.

BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

 (1) Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, BDS uygulanır. BDS, öğrencinin başarı durumunun, birlikte ders aldığı diğer öğrencilerle beraber belirlendiği sistemdir. Bu değerlendirmede; dersi alan tüm öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl son sınavlarında aldıkları
puanların istatiksel sonuçlarını dikkate alır.

(2) Başarı notları hesaplanırken DKL altındaki puanlar değerlendirmeye alınmaz. DKL’nin maksimum değeri 100 üzerinden 25 (yirmibeş)’dir. DKL uygulaması sonunda, değerlendirme dışı kalan öğrenci sayısı ilgili dersten devam alan öğrenci sayısının % 30’unu aşamaz.

(3) Başarı notlarının hesaplanmasında AL değeri 30 (otuz)'dur. Ham başarı puanları AL'nin altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak FF notu ile değerlendirilir. AL ve DKL arasında kalan puanlar diğer puanlarla birlikte istatistiksel değerlendirmeye katılır.

(4)Başarı notları ilan edildikten sonra, itiraz veya başka bir nedenle yapılan değişiklikler, o dersin daha önce yapılmış olan istatiksel dağılımına yansıtılmaz.

(5)Yönetim Kurulu gerekli gördüğünde gerekçesi ile birlikte bir dersin başarı durumunun yeniden değerlendirmesine karar verebilir.

Yorumlar