Altın Kentler Platformu referandumunda "evet" diyecek

- Altın Kentler Platformu Başkanı Boztepe: - "Altın Kentler Platformunu oluşturan STK'lar olarak ortak karar aldık. Referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Altın Kentler Platformu referandumunda "evet" diyecek

İSTANBUL (AA) - Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe, "Altın Kentler Platformunu oluşturan STK'lar olarak ortak karar aldık. Referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz." ifadesinin kullandı.

Şehircilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Altın Kentler Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada platform üyelerinin 16 Nisan'da yapılacak referandumda "evet" diyecekleri bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe, hızla değişen gündem ve onlarca yılın ittifaklarını dahi sorgulamaya neden olan siyasal gelişmelerin, ardı ardına gelen huzursuzluklar ve son olarak silah namlularını millete yönelten alçak darbe girişiminin Altın Kentler Platformu'nun kuruluş ve yapılanma çalışmalarını takiben meydana gelmiş olağanüstü dönemi anlatmaya yetmeyeceğinin ifade etti.

Boztepe, amacı Türkiye'yi dize getirmek olan hem içeride hem sınırların ötesinde yaşanan siyasi konjonktürün hep birlikte yakından takip edildiğini belirtti.

Tüm bu olağanüstü gelişmelerin rastlantısal olmadığının altını çizen Boztepe, şunları kaydetti:

"Bazı çevrelerin aldığı konumu ve birlikte verdiği resmin anlamını, herkes kadar bizler de şaşkınlık ve teessürle not ettik. Görünen o ki, hızlı, kuvvete dayanan ve milli bir yapılanmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. O halde menfaatlerimizin aksine bir yönde süregelen bu oyunu bozmak, engel olabilmek için içeride kararlı ve dirlik içinde olmak bir mecburiyettir. Yapılan illüzyonu fark edip, gerçeklerle yüz yüze kaldığımız şu günlerde, sürekli uyanık olmak ve barış içerisindeki toplumsal yapımızı korumak, temel vatandaşlık görevi olarak önümüzde durmaktadır. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi tüm görevlerimizin yanı sıra aksatamayacağımız yeni ve önemli bir ödev mahiyetindedir."


- "Hangi mihrakların tuzaklarını bertaraf ettiğimizi hep birlikte göreceğiz"


Nihat Boztepe, üst üste kalkışılan huzur bozma gayretlerinin tedirginlikle ama vakar içinde birlikte yaşandığını belirtti.

"Darbe süreci ve arkasındaki güçlerin kimler olduğunu hep birlikte fark edip değerlendirirken hiç tereddüt etmedik." ifadesini kullanan Boztepe, en başından bugüne sorumluları hala ve ısrarla muhafaza edenleri tespit ettiklerini bildirdi.

Boztepe, diğer yandan insanlığın bugüne kadar geliştirdiği tüm evrensel değerlerin ve hukukun, konu Türkiye olduğunda, nasıl ayaklar altına alınıp çiğnendiğine şahit olduklarını belirtti ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"16 Nisan’da oy verme bölümüne geçtiğinizde, bir vatandaşlık ödevi olarak 'evet' mührüne hangi şiddetle basacağınıza ve ülkemizin geleceğine siz karar verin. Ödevimizi, hür irademizi ortaya koymamızdan hemen sonrasında sonuç 'evet' çıkarsa hangi mihraklar rahatsız olacak ve hangi odakların ülkemiz üzerine kurduğu yeni oyunlarını ve tuzaklarını bertaraf ettiğimizi hep birlikte göreceğiz. Altın Kentler Platformunu oluşturan STK'lar olarak ortak karar aldık. Referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz."


Yorumlar