AK Parti'den Muharrem İnce'ye ilk yorum

CHP'den istifa eden Muharrem İnce içinde yorumlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Muharrem İnce'ye ilk yorum

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, CHP'den istifa eden Muharrem İnce içinde yorumlarda bulundu.

Ömer Çelik, İnce'nin istifasıyla ilgili bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

Siyasette Cumhur İttifakı'ndan bahsederken asla yapmayacağımız şey Cumhur İttiakıyla beraber olmayacağız demek söyleyenlerin bileceği iştir.

Cumhur İttifakı'yla birlikte olmak herkese kısmet olmaz. Cumhur İttifakı devam ediyor. MHP'nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. İstifa bir partinin iç meselesi olarak gündeme geliyor.

Yapılan açıklamaları yakın bir şekilde takip ediyoruz. Şöyle bir durum var. Bu gelişmeler olduğu zaman Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne haksız, ahlak dışı bir şekilde saray diyenler, 'bu gelişmelerin arkasında partimiz, Cumhurbaşkanımız var mı' gibisinden yaklaşıma giriyorlar.

Bunu bize bağlıyorlarsa ne kadar kırılgan olduklarını gösteriyor. Aslında kendi partisinin iradesine, birliğine haksızlık ediyorlar. Sayın İnce'yi referans göstererek 'Saraya giden CHP'li' diye uydurmuşlardı.

Sonra böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Konuyu takip ediyoruz. Siyasi tarihe geçsin diye bir not düşmek isterim.

Maalesef geçmişte bu ülkeye çok zarar verdiği halde Atatürk'ün istismar edilmesi konusundaki kötü siyasi gelenek bazılarında hala devam ediyor.

Üç milletvekilinin istifasından 1 hafta evvel, CHP'li biri çıkıp AK Parti'yi Atatürk karşıtı ilan etti. Defalarca söyledik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir, devletimizin kurucusudur. Onu bir parti içine sıkıştırmak Atatürk'ü ortak d eğerden çıkarmak gayretidir.

1 hafta önce AK Parti'yi Atatürk karşıtısınız diye suçluyorlardı. 1 hafta sonra 3 milletvekilinin istifalarının ortak noktası CHP'nin Atatürk'ten uzaklaşmasıydı.

AK Parti'ye dönük yanlış değerlendirme biçiminden vazgeçmelerini, uzak durmalarını öneriyoruz. Bir partiyi Atatürk'ten yana bir başka partiyi Atatürk karşıtı göstermek, Atatürk istismarıdır.

 

Yorumlar