AK Parti 20 il belediye başkan adayı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada dün İstanbul Sancaktepe'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diledikten sonra Akdeniz'de yaşanan gerilime değindi. AK Parti Grup toplantısında 20 ilin adayları ile İstanbul ilçe adaylarının açıklanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 20 il belediye başkan adayı açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasında öncelikle dün şehit düşen askerler için Allah'tan rahmet diledikten sonra Akdeniz'de oynanan oyunlara değindi. Erdoğan, geçmişte oynanan bu tür oyunlara artık karınlarının tok olduğunu belirterek en küçük bir taviz verilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin yeniden alevlenmiş olmasından üzüntü duyduklarını ifade etti. Erdoğan her iki ülkeyle iyi ilişkileri olan bir ülke olarak, sorunları diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini çağrılarının tekrarladıklarını kaydetti. Erdoğan, Rusya ile Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmek istediklerini söyledi.

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerirnde aday göstereceği isimlerin bir kısmı daha bugün açıklandı. 

Ankara ve İzmir adaylarının da açıklandığı listenin tamamı şöyle:

Afyonkarahisar - Mehmet Zeybek 

Ankara - Mehmet Özhaseki 

Balıkesir - Yücel Yılmaz 

Bingöl - Erdal Arıkan 

Çanakkale - Ayhan Gider

Çankırı - Hüseyin Boz

Çorum - Halil İbrahim Aşkın

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - İbrahim Güler

İzmir - Nihat Zeybekci

Karaman - Mahmut Sami Şahin

Konya - Uğur İbrahim Altay 

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman 

Muş - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce

Sivas - Hilmi Bilgin

Tokat - Eyüp Eroğlu

Trabzon - Murat Zorluoğlu

Uşak - Mehmet Çakın

Yozgat - Celal köse

TEBRİKLERİ KABUL ETMEYE BAŞLADILAR

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde, İzmir için adı geçen eski ekonomi bakanlarından Mehmet Özhaseki ve Ankara için konuşulan Mehmet Özhaseki tebrikleri kabul etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Mehmet Özhaseki ve Ankara için konuşulan Mehmet Özhaseki partisinin grup toplantısı öncesinde tebrikleri kabul etti.

Nihat Zeybekci'nin İzmir'den, Mehmet Özhaseki'nin ise Ankara'dan aday gösterilmesi kesinlik kazandığı dair sinyaller alındı.

Halen Denizli milletvekili olan Zeybekci ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki grup toplantı salonuna girişinde milletvekillerinin tebrikleri ile karşılandı.

Yorumlar