Airfryer kullanırken nelere dikkat etmeli?

Airfryer kullanırken nelere dikkat etmeli, hangi kurallara riayet etmeli soruları son dönemlerde mutfaklardan yükselen sorular olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Airfryer kullanırken nelere dikkat etmeli?

Airfryer kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar, şu ana kadar kullanıcıların deneyimleri ve üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin senteziyle ortaya çktı. 

Marka veya model fark etmeksizin Airfryer kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bazıları şöyle:

1. AİRFRYER SEPETİNİ AŞIRI DOLDURMAYIN

Airfryer'ın sepetini aşırı doldurmak hava akışının sağlanmasını engeller. Böylece yiyecekler eşit bir şekilde pişemez. En iyi sonucu almak için yiyecekleri sepete tek bir tabak halinde yayın ve üst üste dizmeyin.

2. AİRFRYERI ÖNCEDEN ISITMAK

Airfryerları önceden ısıtmakla ilgili fikir ayrılığı var. Bazı, kaynaklar yemeklerinizin çıtır çıtır olması için fritözün önceden ısıtılabileceğini söylüyor. Ancak airfryerları önceden ısıtmak, yiyeceklerin fazla pişmesine neden olabilir. Tarifte aksi belirtilmedikçe fritözün önceden ısıtılması gerekmez.

3.YAĞLI KAĞIT KULLANIN

Yemeğinizi pişirirken airfryer sepetinizin alt kısmına yağlı kağıt koymak hava akışını engellemez. Ayrıca kolay temizlenmesini sağlar.

4. ALTINA BİR PARÇA EKMEK KOYUN

Eğer yağlı kağıdınız yoksa yemeğinizin altına ince bir dilim ekmek koymak mantıklı olabilir. Ekmek, yemeğin yağını çeker ve böylece daha rahat temizleyebilirsiniz.

5. DUMANI ÖNLEMEK İÇİN ÇEKMECESİNE SU KOYUN

Yağlı yiyecekler airfryerlardan duman çıkmasına neden olabilir. Dumanı engellemek için airfryerın bir çekmecesine az miktar su ekleyebilirsiniz.

6. HER KULLANIMDAN SONRA TEMİZLEYİN

Airfryerlar pişirdikleri yiyeceklerin tadını içerlerinde hapseder. Düzenli bakım ve temizlik yaparsanız önceki pişirdiğiniz yemeğini almazsınız. Ayrıca yemeği pişirmeden önce yağlı kağıt sermek bu açıdan oldukça önemlidir.

7. YEMEKLERİ ÇEVİRMEYİ UNUTMAYIN

Patates kızartması veya tavuk pişirirken yiyeceğinizi çevirmeyi unutmayın. Her ne kadar hava akışı sağlanıyor olsada çıtır olmasını istiyorsanız çevirmeniz gerekir.

8. YAPIŞKAN, ERİYEN YİYECEKLER PİŞİRMEKTEN KAÇININ

Airfryerlar tepsileri hırplanarak temizlenirse zarar görebilir. Eriyen bir yemek pişiriyorsanız mutlaka bir yağlı kağıt kullanın veya airfryerda pişirmeyin, temizlemesi hem zor olacaktır hem de zarar verecektir.

9. YEMEKLERİ TEKRAR ISITMAK İÇİN AİRFRYER KULLANIN

Eğer mikrodalganız yoksa yemeğinizi yeniden ısıtmak için airfryer kullanabilirsiniz. Üç, dört dakika içinde yemeğiniz ısınacaktır.

10. HAŞLANMIŞ YUMURTAYI AİRFRYERDA YAPABİLİRSİNİZ

Airfryerın az bilinen bir özelliği yumurta pişiriyor olabilmesidir. Yumurtayı pişirmek için 132 derecede airfryerı ısıtın ve 3,5 litrelik bir fritöze yumurtayı koyup 15 dakika pişirin. Bu süre cihazınızın sıcaklık ve boyutuna göre değişir.

11. DONMUŞ YİYECEKLERİ KOLAYCA PİŞİRİN

Airfryerlarda donmuş sebzeleri, etleri ve yemekleri pişirebilirsiniz. Fırnınızdan daha hızlı pişirir ve mikrodalgadan daha çıtır sonuçlar verir.

Kaynak: Mental Floss

 

Yorumlar