Yağmurlu ve karlı hava geliyor, Türkiye genelinde etkili olacak HARİTALI 4 günlük hava durumu

Türkiye genelinde önümüzdeki 4 gün boyunca yağmurlu ve karlı havalar etkili olacak. Tahminlere göre, yağmurlu havalar daha çok batı kesimlerinde etkili olacak, karlı havalar ise doğu kesimlerde. 4 günlük hava durumu raporuna göre ülke genelinde soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak.

Google Haberlere Abone ol
Yağmurlu ve karlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlı hava hakim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu ve Tokat çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi beklenen hava durumu, vatandaşların dikkatli olmalarını gerektiriyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Özellikle Bursa, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Antalya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği açıklandı. Bu bölgelerdeki vatandaşların özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde dikkatli olmaları önem taşıyor.

HAVA SICAKLIĞINDA DEĞİŞİKLİKLER

Hava sıcaklıklarının, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bu durum, farklı bölgelerde yaşayan vatandaşlar için farklı hazırlıklar yapılmasını gerektirebilir.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden esmesi beklenirken, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Bu rüzgar durumu, özellikle denizcilik faaliyetleri üzerinde etkili olabilir.

BÖLGELERE GÖRE DETAYLI HAVA DURUMU ANALİZİ

Türkiye genelinde bölgelere göre hava durumu tahminleri şöyle:

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde, özellikle Trakya kesimi ve güneydoğuda pus ve sisin görülmesi bekleniyor. Bölgenin genelinde aralıklı sağanak yağışlar meydana gelecek.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nde de benzer şekilde çok bulutlu bir hava ve aralıklı sağanak yağışlar hakim olacak. Kıyı Ege'de akşam ve gece saatlerinde yağışların kuvvetlenmesi öngörülüyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nde, özellikle Doğu Akdeniz ve Antalya çevrelerinde akşam ve gece saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi'nde, Kayseri ve Sivas çevreleri ile bölgenin genelinde yağmur ve sağanak yağışlı bir hava tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Sinop, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Bu bölgelerde, özellikle Tokat çevresinde hafif sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde yağmurlu hava beklenirken, bölge genelinde pus ve sis görülebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu'da, bölgenin kuzey ve doğusunda sabah ve öğle saatlerinde, batısında ise akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar meydana gelecek.

HARİTALI 4 günlük hava durumu

HARİTALI 4 günlük hava durumu

HARİTALI 4 günlük hava durumu

HARİTALI 4 günlük hava durumu

Yorumlar