2. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı

- Konferansın İstanbul Deklarasyonu'nda, Filistin meselesinin ve Filistinlilerin yaşadıkları zulmün daha iyi aktarılması için İstanbul'da Filistin panoraması projesinin gerçekleştirilmesi ile Kudüs ve Filistin konusunda komite oluşturulmasının kararlaştırıldığı duyuruldu

Google Haberlere Abone ol
2. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı

İSTANBUL (AA) - 2. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı'nın İstanbul Deklarasyonu'nda, Filistin meselesinin ve Filistinlilerin yaşadıkları zulmün daha iyi aktarılması için İstanbul’da Filistin panoraması projesinin gerçekleştirilmesinin, Kudüs ve Filistin konusunda komite oluşturulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği, HAK-İş ve Memur-Sen tarafından düzenlenen "Kudüs için Hep Birlikte" 2. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı'nın İstanbul Deklarasyonu, birliğin yeni Genel Sekreteri Abdullah Ubeydat tarafından okundu.

Konferansın ana mesajının, zulmü Filistin halkı ve emekçilerin üzerinden kaldırmak için mücadele etme hedefi olduğu belirtilen deklarasyonda, konferansta şu kararların alındığı kaydedildi:

"Filistin için problemin, İsrail güçlerinin Filistin’i işgal etmiş olduğunu vurgulamak ve sendikaların bu durumu dünyada bulunan tüm sendikal kuruluşlarda yayması gerektiğidir. Filistin halkının gasbedilen haklarını ve semavi dinlerde kutsal sayılan mukaddesatını geri alması ve denizden nehre kadar topraklarının tümüyle başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurması için Filistin halkını desteklemeyi artırarak sürdürmek.

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği'nin kurumsal yapısını her yönüyle güçlendirmek. Tüm sendikal kuruluşları, Kudüs ve Filistin konusunda komite oluşturmaya ve daha sonra Kudüs ve Filistin’e destek için bölgesel organizasyonları oluşturmaya teşvik etmek."

Kudüs ve Filistin’e destek amaçlı gerçekleştirilen faaliyetleri etkin kılma kararı alındığı aktarılan deklarasyonda, şu ifadelere yer verildi:

"Filistinli sendikaların üyelerinin, mesleki ve bilimsel seviyelerini desteklemek, eğitmek, geliştirmek sendikal deneyimleri paylaşmak. Konferans, birinci konferansın tavsiye kararlarının aktifleştirilmesini sağlamak. Türkiye’de toplumların ve kendi nesillerimizin Filistin meselesinin ve Filistinlilerin yaşadıkları zulmün daha iyi aktarılması için İstanbul’da Filistin panoraması gibi projeleri gerçekleştirmek.

Dünya üzerinde bulunan tüm sendikal kuruluşlarla iletişime geçmek, onları Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’ne katılmaları ve iş birliği için teşvik etmek ve 3. konferansı gerçekleştirmek. Gazze bölgesinde var olan ambargonun tamamen ve ivedilikle kaldırılmasını ve tüm geçitlerin kalıcı bir şekilde açılmasını istemek.

İsrail güçlerinin, Gazze’yi, çalışma hayatını, Filistinli meslek sahiplerini, işçileri ve tüm Filistin halkını ciddi anlamda olumsuz etkileyen bir ambargo altına almasını ve Gazze bölgesindeki tüm geçitleri kapatmasının sendikalar ve işçiler için bir insanlık ayıbı olarak görmek ve buna karşı mücadele etmek."


Yorumlar