Nvidia İlk 4K Konsolu Duyurdu

Nvidia, geliştirdiği en güçlü mobil işlemcisi Tegra X1'i kullandığı, dünyanın ilk 4K konsolunu tanıttı. İşte başarılı özellikleri ve fotoğrafları ile Nvidia Shield.

Google Haberlere Abone ol
Nvidia İlk 4K Konsolu Duyurdu

Nvidia İlk 4K Konsolu Duyurdu Oyun Nvidia, geliştirdiği en diri mobil işlemcisi Tegra X1'i kullandığı, dünyanın ilk 4K konsolunu tanıttı. İşte muvaffakiyetli nitelikleri ve fotoğrafları ile Nvidia Shield.04.03.2015 / 11:00

En diri işlemci üreticilerinden Nvidia, mobildeki başarısını sürdürüyor. 2015 Oyun Geliştiricileri Konferansında Nvidia'nın tanıttığı Nvidia Shield, içerisindeki Tegra X1'den gücünü alarak 60 Hz süratte 4K görüntü sunabiliyor.

Dünyanın ilk 4K konsolu şekilde tanıtılan Nvidia Shield, Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang'ın izahatsına nazaran Xbox 360'ın iki sert performansa sahip.

Özel Oyun Mağazası

Nvidia'nın Shield için hususi bir oyun mağazası açacağı ve bu platformun ilk evrede 50 oyuna sahip olabileceği aktarıldı.

Etkinlikte depoları paylaşılan Star Wars: Knights of the Old Republic, Half-Life 2: Episode 1, Portal, Crysis 3, Borderlands: The Pre-Sequel ve Doom 3 BFG Edition oyunları da, Nvidia Shiled'ın başarısını gözler önüne seriyor.

İlerleyen devirde bu sayının artacağını dile getiren Jen-Hsun Huang, Nvidia Shiled'ın performansına aşırı güveniyor ve Apple TV'den %35 daha diri olduğunu söylüyor.

Güçlü işlemci

Daha teknik belirtmek gerekirse, içinde Tegra X1 işlemci, 3 GB RAM, 16 GB depolama yer sektör Nvidia Shield, 128 GB'a kadar MicroSD kart desteği ile enfazla 144 GB hafızaya sahip olabiliyor.

Mayıs ayında satışa sunulacak Nvidia Shield, 199 Dolar fiyat etiketi ile raflarda olacak.

:: Nvidia Shiled'ın niteliklerini beğendiniz mi?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar