Parma Başkanı gözaltına alındı

İtalya'da girdiği borç krizinden dolayı iflasın eşiğine gelen Serie A kulüplerinden Parma'nın çiçeği burnunda başkanı Giampietro Manenti gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Parma Başkanı gözaltına alındı
İtalya'da girdiği borç krizinden ötürü iflasın eşiğine gelen Serie A kulüplerinden Parma'nın çiçeği burnunda başkanı Giampietro Manenti gözaltına alındı.

İtalyan basınında yer sektör haberlere göre, Roma Başsavcılığı koordinasyonunda, Mali Polis'in operasyonuyla fazla fazla sayıda kentte eş zamanlı yapılan operasyonlar neticesinde, aralarında Giampiero Manenti'nin de yer aldığı 22 şahıs gözaltına alındı.

Geçtiğimiz ay Parma kulübünü satın sektör Manenti ile öteki şüphelilerin, yasadışı fonları kullanmak, dolandırıcılık, sahtekarlık, kara nakit aklama ve mafya usulleri kullanarak kendini aklama benzeri suçlarla itham edildiği iddia edildi.

1 Euro'ya satıldı

Müzesinde 4 Avrupa kupasının yanı sıra, fazla fazla sayıda İtalya kupa şampiyonlukları olan Parma Kulübü, Şubat ayında Giampiero Manenti'nin yönetiminde yer aldığı Slovenya menşeli Mapi Group'a sembolik bir rakama; 1 Euro'ya satılmıştı.

Futbolcu ve teknik kadronun maaşlarını ödeyemeyen sarı-lacivertli ekibin, 100 milyon Euro'nun üstünde borcu yer aldığı belirtiliyor. Manenti, en kısa zamanda kulübün borçlarını temizleyeceği ve maaşları ödeyeceği vaadinde bulunsa da, takribî bir aydır bu konu için hiç bir adım atmamakla suçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Serie A'daki kulüplerin çoğu, Parma'ya 5 milyon Euro kredi vererek, sezonu tamamlamasına destekçi olacak kaynağı yaratmıştı.

İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar