NBA, Dejean-Jones'un ölümünün yasını tutuyor

- NBA Başkanı Silver: "Bryce, NBA yolculuğundaki sıkı çalışma ve azmiyle sayısız kişiye ilham verdi. Ligimizde parlak bir geleceği vardı" - New Orleans Pelicans: "Bu genç adamın hayatının kaybı nedeniyle sarsıldık. Dileklerimiz ve dualarımız Bryce'ın ailesiyle" - Los Angeles Clippers'ın all-star oyun kurucusu Paul: "Dualarımız Bryce Dejean-Jones'un ailesi için. Camiamızın bir üyesini çok erken kaybettik"

Google Haberlere Abone ol
NBA, Dejean-Jones'un ölümünün yasını tutuyor

ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA), silahla vurulması sonucu yaşamını yitiren New Orleans Pelicans’ın 23 yaşındaki oyuncusu Bryce Dejean-Jones'un yasını tutuyor.

Başta NBA Başkanı Adam Silver olmak üzere ligde oynayan birçok oyuncu, dün silahla vurularak öldürülen Dejean-Jones için sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaştı.

Olayı, "trajik bir kayıp" olarak niteleyen NBA Başkanı Silver, yaptığı açıklamada, "Bryce, NBA yolculuğundaki sıkı çalışma ve azmiyle sayısız kişiye ilham verdi. Ligimizde parlak bir geleceği vardı. Duygularımız, bu zor zamanda Bryce'ın ailesi ve Pelicans takımıyla." ifadelerini kullandı.

Basketbolcunun takımı Pelicans, Twitter hesabından "Bu genç adamın hayatının kaybı nedeniyle sarsıldık. Dileklerimiz ve dualarımız Bryce'ın ailesiyle." paylaşımında bulundu.

NBA Oyuncuları Birliği'nin başkanlığını da yapan Los Angeles Clippers'ın all-star oyun kurucusu Chris Paul, Twitter hesabına, "Dualarımız Bryce Dejean-Jones'un ailesi için. Camiamızın bir üyesini çok erken kaybettik. Huzur içinde yat." yazdı.

Minnesota Timberwolves forması giyen Shabazz Muhammed, "En iyi arkadaşım ve kuzenimi kaybettim. Yaşamın tadını çıkarın çünkü yarın ne olacağını bilemezsiniz." mesajını gönderdi.

Oyuncunun takım arkadaşı Quincy Pondexter ise duygularını, "Bu gerçek olamaz. Rahat uyu kardeşim" diyerek paylaştı.

Birçok NBA oyuncusu da "Huzur için yat" anlamına gelen R.I.P. kısaltmasını kullanarak Dejean-Jones'un ailesine başsağlığı diledi.

2015 draftında seçilmemesi sonrası Gelişim Ligi (D-Lig) takımlarından Idaho Stampede'e giden Dejean-Jones, sakatlıklardan dolayı kadrosu daralan Pelicans ile ocak ayında kısa süreli kontrat yapmıştı. Pelicans, performansından memnun kaldığı Dejean-Jones ile şubat ayında 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.


- Dairesine girdiği kişi tarafından vuruldu

Polise göre, Teksas eyaletinin Dallas kentindeki bir dairenin kapısını kıran basketbolcu, o sırada uyuyan ev sahibinin odasını tekmelemeye başladı. Aniden uyanan ev sahibi, silahıyla kapıya doğru ateş etti. Karnından yaralanan 23 yaşındaki oyuncu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dejean-Jones'un, eski kız arkadaşından olan çocuğunun doğum gününü kutlamak için Dallas'a gittiği öğrenildi. Basketbolcunun, kendisini vuran kişiyle aynı apartmanda oturan eski sevgilisiyle olaydan önce tartıştığı ve kazara yanlış daireye girdiği öne sürüldü.

Yorumlar