İtalya basını Trabzonspor'u hafif buldu

UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerinde İtalyan ekip Juventus ile eşleşen Trabzonspor İtalyan basınına göre hafif olarak nitelendi.

Google Haberlere Abone ol
İtalya basını Trabzonspor'u hafif buldu

UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerinde İtalyan ekip Juventus ile eşleşen Trabzonspor İtalyan basınına göre hafif olarak nitelendi. Bazı gazeteler "yine mi Türkiye?" başlığını atarken bazıları ise daha şimdiden ilk sekizde Fiorentina - Juventus eşleşmesinin ufukta göründüğüne dikkat çekti.

Dün gerçekleştirilen UEFA Avrupa Ligi ikinci tur kurası sonucu Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a mağlup olarak elenen İtalya'nın güçlü ekiplerinden Juventus ile eşleşen Trabzonspor İtalya basınında hafif bir kura olarak nitelendi. Maçların Şubat sonuna denk gelmesi dolayısıyla yine bir kar yağışı dolayısıyla elenebilme ihtimaline değinen gazeteler Juventus'lu yöneticilerin çekincelerine yer verdi.

Corriere della Sera gazetesi "Juve'ye yine Türkler" manşetiyle verdiği haberde siyah beyazlı ekibin tur için yolunun yine Türkiye'ye düştüğünü kaydetti. Tuttosport gazetesiyse "Juve Trabzon'da, umarız yine kar yağmaz..." manşetiyle verdiği haberde Trabzonspor'un eski Chelsea'lı yıldızları Bosingwa ve Malouda'nın yanında Henrique, Alanzinho, Zokora ve Olcan gibi dikkat edilmesi gereken kaliteli oyunculara sahip olduğunu belirtti. Haberin devamındaysa Avni Aker'deki atmosferden ve 61. dakikada yapılan gösterilerin öneminden bahsedildi.

Torino merkezli La Stampa gazetesi haberi "Juve Türkiye'ye geri dönüyor, İtalyanlar için hafif kuralar" manşetiyle verirken Avrupa Ligi'ndeki diğer İtalyan takımlarının kuralarını da değerlendirerek kuraları "hafif" olarak nitelendirdi. Repubblica gazetesiyse "Juventus Türkiye'ye dönüyor "Mutlu değiliz"" manşetiyle verdiği haberde Juventuslu danışman ve eski futbolcu Pavel Nedved'in kura sonrası açıklamalarına yer verdi.

Trabzon deplasmanını uzak bir deplasman olarak niteleyen Nedved'in kuradan memnun olmadığı belirtilirken kar yağmamasını umduğuna vurgu yapıldı. Ligde 7. sırada bulunan Trabzonspor'un kendi sahasında etkili bir ekip olduğuna değinen La Repubblica, "Osmanlı Süper Ligi" şeklinde bir ifade kullanmasıyla dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar