Hakemler ne kadar kazanıyor?

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören, Türk hakemlerin Avrupa'daki meslektaşlarına nazaran daha az kazandığını belirterek, hakemlerin aldıkları ücret konusunda bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hakemler ne kadar kazanıyor?
 TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Profesyonel hakemlerimize aylık 15 bin lira veriyoruz. Bir de maç paraları var. Profesyonel hakem ayda 30 bin lira kazanıyor." dedi.
Demirören, 'profesyonel hakemlik' konusunda önemli açıklamalar yaparken bu hakemlerin kazancını da açıkladı. Profesyonel hakemlik için seçilen 6 isim, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göcek, Ali Palabıyık, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan'ın aylık kazancının eskiye nazaran oldukça arttığı ortaya çıktı.
İşte Demirören'in sözleri:
"Profesyonel hakemliği pilot olarak başladık. 6 hakemimiz devletle bağlantısı olmayan hakemlerdi. Bazı hakemlerimiz devlet memuru olarak görev yapıyor. Bu hakemlerimizin devletten ayrılmaları gerekiyordu. Şu an yaptığımız görüşmelerde bu işin oturduğunu görüyoruz. Şimdi hedefimiz bütün hakemlerimize bu pozisyonu açmak. Bu şekilde haftada 3-4 gün sabah 9'da buraya gelecekler. Sistem oturduktan sonra her gün gelecekler. Seminerlere gidecekler. Avrupa'nın önüne geçecekler. Mesai saatleri içerisinde burada olacaklar. Sayıları da artacak. Aylık 15 bin lira veriyoruz. Bir de maç paraları var. Bir profeyonel hakemin eline ayda 30 bin lira geçiyor. Avrupa'yla kıyaslamayazsınız ama bir yol açıldı. Avrupa'da aylık 50 bin avro civarında para alıyorlar."

Yorumlar