BAKU 2015 tanıtım gezisine 130 ülkeden 300 gazeteci katıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ilki gerçekleştirilecek olan 2015 Avrupa olimpiyat oyunlarının (BAKU 2015) hazırlıkları konusunda yerli ve yabancı basına bilgilendirme gezisi düzenlendi. Geziye Uluslararası Spor Gazetecileri Derneğinin (AIPS)...

Google Haberlere Abone ol
BAKU 2015 tanıtım gezisine 130 ülkeden 300 gazeteci katıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ilki gerçekleştirilecek olan 2015 Avrupa olimpiyat oyunlarının (BAKU 2015) hazırlıkları konusunda yerli ve yabancı basına bilgilendirme gezisi düzenlendi.

Geziye Uluslararası Spor Gazetecileri Derneğinin (AIPS) 77'inci kongresine katılmak amacıyla Bakü'ye gelen 130 ülkeden 300'e yakın basın mensubu da katıldı.

Spor müsabakalarının yapılacağı tesislerle birlikte şehrin tarihi ve turistik yerleri gezen gazetecilerin son durağı olimpiyatlarda voleybol ,eskrim ve uzak doğu sporları yarışmalarının yapılacağı Baku Kristal Hall oldu. Burada basının sorularını cevaplayan BAKU 2015 Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Mike Loynd olimpiyatların açılışından sonuna kadar sürprizlerle dolu olacağını söyledi. Hazırlıkların normal program çerçevesinde devam ettiğini belirten Loynd, Birinci Avrupa Olimpiyatları'nın dünyanın tanınmış birçok spor adamını bir araya getireceğini ifade etti. Oyunların gerçekleştirileceği tesislerin bazılarının tamamlandığını bazılarında son aşamaya gelindiğini bildiren Mike Loyd yarışmalara kadar bütün hazırlıkların eksiksiz olacağının altını çizdi.

Bakü'de düzenlenecek oyunlara değişik branşlardan 7 bin sporcunun katılması beklenirken ülkenin tanıtımına da önemli kazanımlar sağlayacağı bildiriliyor. CİHAN

Yorumlar