Azeri sporcular, Bakü Jimnastik Şampiyonası’nda madalyalara doymuyor

13-15 Haziran tarihlerinde Bakü’de yapılan Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda ev sahipliği yapan Azeri sporcular toplam 94.364 puan toplayarak 3.oldu.Yarışmada Rus sporcular 1. olurken, Belarus spor takımı 2. yeri kazandı. Azeri sporcularının...

Google Haberlere Abone ol
Azeri sporcular, Bakü Jimnastik Şampiyonası’nda madalyalara doymuyor

13-15 Haziran tarihlerinde Bakü’de yapılan Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda ev sahipliği yapan Azeri sporcular toplam 94.364 puan toplayarak 3.oldu.

Yarışmada Rus sporcular 1. olurken, Belarus spor takımı 2. yeri kazandı.

Azeri sporcularının başarı sırrını Rus Vestnik Kavkaz (VK) haber ajansına anlatan Azerbaycan Milli Jimnastik takımı teknik direktörü Mariana Vasilyeva, son zamanlarda başarılara imza attıklarını ifade etti. Vasilyeva, “6 yıl önce takımda 5 sporcu varken bugün 41 sporcu var. Biz şampiyonluğa ciddi şekilde hazırlandık. Çok çalışma ve idman yaptık. Çeşitli deneyimler üzerinde çalışmalarımızı sürdürdük. Sorumluluğumuzu iyi anlıyorduk. Bu çalışmalarımız sayesinde ev sahipliği yaptığımız yarışmada iyi sonuçlar elde ettik.” dedi.

Olimpiyat oyunlarına ciddi şekilde hazırlandıklarını kaydeden Azeri teknik direktör, “Ben Azeri sporcularının gelecek başarısına da inanıyorum. Bugün ilk bronz madalyalarımızı aldık. Yarın altın madalyalar alacağımıza eminim. Daha güçlü takım olarak yarışmalara çıkacağız. Gelecek Olimpiyat oyunlarına hazırlanıyoruz. Bu arada Azerbaycan yönetiminin sağladığı ciddi katkı ve desteklerini de vurgulamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar