Adana Demirspor Teknik Direktörü Albay: Penaltıdan avantaj olmaz

PTT 1. Lig'in 34. hafta maçında lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-1 yenilen Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Ercan Albay, karşılaşmada hakemin aleyhlerine verdiği kırmızı kart ve penaltılara tepki göstedi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor Teknik Direktörü Albay: Penaltıdan avantaj olmaz

PTT 1. Lig'in 34. hafta maçında lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-1 yenilen Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Ercan Albay, karşılaşmada hakemin aleyhlerine verdiği kırmızı kart ve penaltılara tepki göstedi.

Maç sonrasında 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Albay, ligin üstünde şampiyonluk, altında ise düşmeme mücadelesi veren takımlara dikkat çekti. Hem puan kazanmak hem de futbolun gerektiği yönde sportmence hareket etmeye çalıştıklarını belirten Albay, "Yıllardır inandığımız bir şey var. Neticeleri sahada oynanan futbol belirlesin. Ama ne yazık ki bunlar bazen farklı şekilde gelişiyor. Senelerdir bildiğim bir futbol kuralıdır; penaltıdan avantaj olmaz. Varsa penaltı verilir. Avantaja bırakma diye bir şey söz konusu olmaz. Ama pozisyon devam ediyor, vuruş yapıyor, kaleciden dönüyor; ondan sonra gol olmayacağı anlaşılınca penaltı verilip, futbolcu kırmızı kartla oyun dışına gönderiliyor. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor." dedi.

Futbolcularının maçın sonuna doğru aşırı bir stres yaşadığını ifade eden Albay, skor 1-1 olduktan sonra verilen penaltının ve kırmızı kartın doğru bir karar olup olmadığını pozisyonları izledikten sonra karar vereceklerini kaydetti. Albay, şöyle devam etti:

"Rakip 2-1 öndeyken biz eşitliği yakalamak için 10 kişiyle yüklendik. Yine değerlendirmelerini sonra yapacağımız penaltı pozisyonu ile durum 3-1 oldu. Bu dakikadan sonra her iki takımda da ‘maç bitsin’ isteği oluştu. Burada önemli olan kaybedilen üç puan değildir. Biz bunların telafisini yapabiliriz. Ama hem üstte, hem altta şampiyonluk ve düşmeme mücadelesi veren müsabakaları da ilgilendiren sonuçların sahada kazanılmasıdır veya kaybedilmesidir. Bu şekilde olmasını yürekten diliyorum.

Bundan sonraki maçlarda da çok daha fazla dikkat edilmesi gereken olaylar var. Temennimiz Türk futbolu centilmenlik ve sahadaki müsabaka şartlarında hak edenin kazanmasıdır. Adana futbola değer veren ve çok fazla taraftarı sahaya getiren bir memleket. Bizim sahamızın kapatılabileceği ve seyirciyi tahrik edecek davranışlardan uzak durmak gerekiyor. Geri kalan maçların daha duyarlı bir şekilde yönetilmesini temenni ediyorum. Mağlup olmanın sıkıntısını yaşıyoruz, üzgünüz."

ÇOK ÖNEMLİ PSİKOLOJİK VE PUANSAL AVANTAJ ELDE ETTİK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise zor bir maça çıktıklarını vurguladı. Adana Demirspor'un da sezon başında şampiyonluğu hedefleyerek yola çıktığını hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

"Maçın çok zor geçeceğini biliyorduk ve ona göre hazırlandık. Ama kendi oyunumuzu oynayıp, buradan galibiyetle döndüğümüzde çok önemli bir engeli geçeceğimizi de biliyorduk. O şekilde sabırlı oynadık. Öğlen sıcağında ve arka arkaya oynanan üç maçın neticesinde sahaya çıktığımız için biraz tempo ayarlaması da yapmamız gerekiyordu.

Maç bu şekilde geçti. 1-0'dan sonra ikinci golü de bulsaydık, belki maç kopabilirdi. Fakat Adana Demirspor'un attığı gol, bize bir tedirginlik getirdi. O sırada yetenekli oyuncumuz Tayfun'un girdiği çok güzel bir pozisyon var. Penaltı, kırmızı kart olunca maçın bitişi orada başlamıştı. Çok önemli bir üç puan aldık.

Geçen sezonda 57 puanla şampiyonluğu garantileyen takımlar vardı. Bu sene biz halen 69 puanla şampiyon olduk diyemiyorum. Ama çok önemli psikolojik ve puansal avantaj elde ettik. Bunu sürdürüp, bir üst lige inşallah çıkarız diye düşünüyorum. Allah'a şükürler olsun, çok güzel bir galibiyet aldık."
CİHAN

Yorumlar