Zeytinburnu'ndaki patlama Meclis gündemine taşındı

İstanbul'da Zeytinburnu ilçesindeki bir ambalaj deposunda 2 kişinin ölümü, 8 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan büyük çaptaki patlama Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşındı. Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
Zeytinburnu'ndaki patlama Meclis gündemine taşındı

İstanbul'da Zeytinburnu ilçesindeki bir ambalaj deposunda 2 kişinin ölümü, 8 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan büyük çaptaki patlama Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşındı. Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde bir binada meydana gelen ortalığı savaş alanına döndüren patlamanın meydana geldiğinin belirtildiği ambalaj ve plastik imalathanesinin en son hangi tarihte hangi kurum- kurumlar tarafından denetlendiğini sordu. Tanrıkulu, Bülent Arınç'a şu soruları yöneltti:

- Patlamanın nedeni nedir

- Patlamanın meydana geldiği ambalaj ve plastik imalathanesi kaçak, kayıtsız bir işyeri midir?

- Yasal dersaneleri hukuksuzca kapatan, mühürleyen Zeytinburnu Belediyesi sınırları içindeki tehlikeli kimyasal maddeler ile üretim yapan kaçak işyerlerinin faaliyetlerine neden izin vermektedir?

- 8 aylık hamile bir vatandaşımızın patlamanın ardından evinin balkonundan atlayarak canını kurtarmaya çalışması dikkate alındığında patlamadan sonra itfaiye ve kurtarma birimlerinin olay yerine intikalinde gecikme yaşanmasının nedenleri nelerdir?

- 12 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla Zeytinburnu’ndaki konut sayısı nedir?

- 12 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla Zeytinburnu’nda konutların zemin katlarında veya bodrum katlarında faaliyet gösteren imalathane türündeki işyerlerinin sektör el bazda dağılımı nedir?

- Zeytinburnu’nda konutların zemin katlarında veya bodrum katlarında faaliyet gösteren imalathane türündeki işyerlerinden kaçak, kayıtsız olarak faaliyet gösterenlerin sektör el bazda dağılımı nedir?

- Zeytinburnu’nda kimyasal madde kullanarak konut alanlarının alt katlarında üretim yapan imalathanelerin sayısı nedir?

- Son 10 yıl içinde İstanbul genelinde ve Zeytinburnu’nda ölümcül sonuçlar doğuran işyeri kaynaklı patlamalar hangileridir; ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın sayıları nedir?

- Son 10 yılda İstanbul genelinde ve Zeytinburnu’nda Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında yenilenen, restore edilen bina sayısı nedir? CİHAN

Yorumlar