Yunanistan'daki yolsuzluk iddiasını Meclis gündemine taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co....

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'daki yolsuzluk iddiasını Meclis gündemine taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. Şirketinin Yunanistan temsilcisi Dimitris Papahristos’un, 150 milyon Avro tutarındaki topçu sistemleri ihalesinin Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. şirketine verilmesi için Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın eski Silahlanma Genel Müdür Vekili Antonis Kantas’a 750 bin avro rüşvet verdiği iddiası üzerine Almanya Federal Cumhuriyeti Savcılığının konuyla ilgili inceleme başlattığını dile getiren Tanrıkulu, rüşvet skandalının ortaya çıkmasının ardından Yunanistan’da Savunma Bakanlığı’nın eski Silahlanma Genel Müdür Vekili Antonis Kantas, silahlanma programları karşılığında yolsuzluk ve rüşvetten temin ettiği 9 milyon avroyu Yunanistan Merkez Bankası’na iade ettiğini söyledi.

Tanrıkulu şu soruları yöneltti:

- Krauss-maffei wegmann gmbh & co. adlı şirket ve Türkiye'deki kardeş kuruluşu krauss maffei wegmann savunma teknolojileri san. ve tic. a.ş. ile ilgili olarak 1 ocak 2004-1 temmuz 2014 tarihleri arasında MASAK, Başbakanlık ve Türkiye Cumhuriyeti savcılıklarına yapılan ihbarlar bulunmakta mıdır?

- Bulunmaktaysa, ihbarlar ile ilgili olarak hangi tarihlerde yasal soruşturmalar başlatılmıştır?

- Yasal soruşturmaların akıbetleri nelerdir?

- Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. adlı şirket ve Türkiye’deki kardeş kuruluşu Krauss Maffei Wegmann Savunma Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. ile 1 Ocak 2004–1 Temmuz 2014 tarihleri arasında imzalanan korumalı zırha sahip tekerlekli ve paletli araçlar alım sözleşmelerinin tam tarihleri nelerdir?

- İmzalanan her bir sözleşme bazında sözleşme bedel tutarları ne kadardır?

- Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. adlı şirket ile ve Türkiye’deki kardeş kuruluşu KMW A.Ş. den 1 Ocak 2004–1 Temmuz 2014 tarihleri arasında satın alınan korumalı zırha sahip tekerlekli ve paletli araçların adetlerinin korumalı zırha sahip tekerlekli ve paletli araçların modellerine göre dağılımı nedir?

- 1 Ocak 2004–1 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki dönemde Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. adlı şirket ve Türkiye’deki kardeş kuruluşu Krauss Maffei Wegmann Savunma Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.’ye satın alınan korumalı zırha sahip tekerlekli ve paletli araçlar alımları için yapılan ödemelerin toplam tutarı ne kadardır?

- 1 Ocak 2004–1 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki dönemde Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. adlı şirket ve Türkiye’deki kardeş kuruluşu Krauss Maffei Wegmann Savunma Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.’ye korumalı zırha sahip tekerlekli ve paletli araçlar alımları dışında başka alımlar, projeler için de ödemeler yapıldıysa yapılan ödemelerin tutarları ne kadardır? Ödemeler hangi mal, araç, ürün, hizmet alımları ve projeler için yapılmıştır? CİHAN

Yorumlar