Yüksekdağ 'çukurlar' için 'direniş' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, dağdan inerek sokaklarda çukurlar kazan PKK'lıların eylemleri için "direniş" dedi

Google Haberlere Abone ol
Yüksekdağ 'çukurlar' için 'direniş' dedi

Son Haberler Logo

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Mersin 1. Olağanüstü İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşları evlerinden eden, sokakları kan gölüne çeviren PKK'nın çukur-barikat eylemleri için "direniş" ifadesini kullandı. 

Yüksekdağ, Doğu ve Güneydoğu'daki olayların üzerinin örtüldüğünü iddia ederek, "Direnişi kuşananlar, yeni bir siyasi çizgiyi, yönetim anlayışını doğuruyorlar, üretiyorlar. Bugün Cizre'de, Sur'da, Silopi'de yaşanan gerçekliğin karartılan, üstü örtülen anlamı budur aslında. Öz yönetim, yerel demokrasi, halkın merkezi yönetimle yetkileri paylaşması... Bunlar milenyumda, 21. yüzyılda, bir halka, hangi millet olursa olsun, anasının sütü kadar helaldir" ifadesini kullandı.

İnandıkları değerler uğruna mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Yüksekdağ, "Barış, özgürlük ve demokrasi için ne olursa olsun, karşımıza hangi engel ve zulüm çıkarsa çıksın, kararlılıkla devam ettik, etmeye devam edeceğiz. Bu koşullarda da kararlılığımızı kıramayacaklar emin olun. Onlar, özgürlükten korktukça, demokrasi ve barış kavramından korktukça, biz bu kavramları ve mücadeleleri büyüterek onları daha da korkutmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar