Yüksekdağ: Bu sınırların hiçbir hükmü kalmadı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Sınır mı dediniz artık yapay sınırlar ve haritalar üzerinden oluşturduğunuz ders kitaplarınız da var” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekdağ: Bu sınırların hiçbir hükmü kalmadı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Atmanek Köyünde Nevruz kutlamalarına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mardin Milletvekili Ahmet Türk, HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Kobani Kantonu Enver Müslim ve çok sayıda HDP mebus katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Kobani’de bize yenilgiyi dayatanlar nasıl da perişan oldular lakin unuttular Kobani düştü düşecek diyenler bugün Suruç’a iyi bakın 2015 Suruç Nevrozunu unutmayın ve ders alın burada yenilmeyen asla diz çökmeyen asla yenemeyeceğiniz asla diz çöktüremeyeceğiniz bir kamu var. Sınır mı dediniz bundan sonra o sınırınız sizin sırf suni sınırlar  ve haritalar üstünden oluşturduğunuz ders kitaplarınız da var. Bu sınırın hiçbir hükmü kalmadı artık. İşte Kobani direnişi bunun müjdecisiydi. Bütün Ortadoğu halklarının kazanacağı bir tarihin kapısının açıldığının habercisiydi biz de alnımızın akıyla o kapıdan geçtik lakin AKP iktidarı bu kapının eşiğin de yere düştü.  Siyasi iktidar Kürt derdi bulunmamakta diyerek, elinizdekiler neyinize yetmiyor diyerek tüm Türkiye’nin yine demokratik müessese mücadelesini görmezden geliyorlar. Kürt halklarının Kürt derdi diye bir derdi bulunmamakta Kürt derdi bu devletin sorunudur. Kürt derdi AKP ve politik iktidarın sorunudur. Kürt halkı politik iktidarı lütfuna ve mihnetine gereksinimi yoktur. Kürt derdi 100 yıldır sizin inkarcı, asimileci, gerici zihniyetinizin sorunudur.

Yüksekdağ, “Cumhurbaşkanı senin en kocaman sorunun Kürt derdi senin en kocaman sorunun demokrasi, özgürlük ve vicdan sorunudur. Cumhurbaşkanı Kürt halkı senin sadakana muhtaç değil bu kamu yeni bir demokratik hayat bölgesini istiyor ve kuracak”dedi

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar