YSK: Başbakan Erdoğan’ın istifasına gerek yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesi nedeniyle Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinden istifa etmesi gerektiği yönündeki talepleri oy birliği ile reddetti....

Google Haberlere Abone ol
YSK: Başbakan Erdoğan’ın istifasına gerek yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesi nedeniyle Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinden istifa etmesi gerektiği yönündeki talepleri oy birliği ile reddetti.

    Yüksek Seçim Kurulu, bugünkü toplantısında cumhurbaşkanı adaylıkları kesinleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı, Selahattin Demirtaş’ın ise HDP Eş Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerektiği yönündeki itirazları değerlendirdi. YSK, Başbakan Erdoğan ile Selahattin Demirtaş’ın adaylıklarına yönelik yapılan 16 başvuruyu tek tek değerlendirerek karar verdi. YSK, itirazları 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 'Adayların görevden ayrılması ve göreve dönmesi' başlıklı 11. maddesine göre ele aldı. Kurul, oy birliği ile itirazların tamamını reddetti.

CİHAN

Yorumlar