Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamındaki 4 bakan savunma yapıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması...

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamındaki 4 bakan savunma yapıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşülüyor. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 bakan savunma yapmaya başladı.

İlk söz eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a verildi. Çağlayan, kendilerine verilen 10 dakikalık süre konusunda itirazlarını dile getirdi. Meral Akşener ise yapabileceği bir şey olmadığını kaydetti. Danışma Kurulu kararı gerektiğini ifade etti.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Bilgiç, yolsuzluğa kim bulaşmışsa hesabını vermesi gerektiğini söyledi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bugün iktidar için tarihi bir sınav olduğunu ancak Meclis TV'nin kapalı olduğunu ifade etti. Ceza hukukçusu olduğunu hatırlatan Kaplan, "Ben böyle bir soruşturma, böyle bir engelleme, böyle bir rezalet, böyle bir hukuksuzluk görmedim." dedi. Her taşın altından Reza Zarrab'ın çıktığını dile getiren Kaplan, "Sanırsınız kabinenin 27. bakanı." ifadelerini kullandı. Bağımsız yargının herkesin sığınacağı bir liman olduğuna dikkat çeken Kaplan, yolsuzluğa yol yapıldığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise 17 Aralık operasyonunun bir darbe değil rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunun altını çizdi. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, "Reza Zarrab'ın önüne yatarım" sözlerini hatırlatan Altay, "Şimdi zanlı bakanların önüne Türkiye Büyük Millet Meclisi yatırılmak isteniyor." şeklinde konuştu. Altay, Âl-i İmrân Sûresi'nin okunup öyle oy kullanılmasını istedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da AK Partii'nin verdiği önergede samimi olmadığını söyledi. İddiaların darbe deyip geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, mazlumun ahını alanların iflah olmasının mümkün olmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar