Yoksulluk ve yolsuzluğu anlatmak için bağımsız aday oldu

Bursa Büyükşehir belediye başkanlığına bağımsız aday olan emekli edebiyat öğretmeni Bahtiyar Sipahioğlu, öğretmenlikte olduğu gibi adaylık sürecinde de yolsuzlukları ve demokrasiyi anlatacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yoksulluk ve yolsuzluğu anlatmak için bağımsız aday oldu

Bursa Büyükşehir belediye başkanlığına bağımsız aday olan emekli edebiyat öğretmeni Bahtiyar Sipahioğlu, öğretmenlikte olduğu gibi adaylık sürecinde de yolsuzlukları ve demokrasiyi anlatacağını söyledi.

35 yıl eğitimci olarak görev yaptığını anlatan Sipahioğlu, “35 sene içinde hak, hukuk, adalet ve demokrasiyi anlatmaya çalıştık. Dolayısıyla bunu hayata geçirmek için de bu dönemde yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir belediyesi başkanlığı için aday oldum. Bu alanda hizmet etmek için kendimi görevli addettim. Bu yolda yürümeye başladım. Seçilmek için gereken mücadeleyi sürdüreceğim. Bu mücadele sonunda oy alabilir miyim bilmiyorum. Ama benim düşüncelerimi hak, hukuk, adalet arasında ki çalışmalarımızı bundan sonrada anlatmaya çalışacağım.” dedi.

Kendi tarih, kültür ve geleneklerinden taviz vermeden çalışacağına dikkat çeken Sipahioğlu, Türkiye’de özellikle son iki yılda demokrasiye büyük darbe vurulduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Bunu dile getirmek için yola çıktık. Artık eskiden olduğu gibi iş yapmak hep ranta bağlı oldu. Bu rantın ortadan kalkması ve özellikle son ayakkabı kutusunda çıkan milyonlarca dolarlar ve bunların yanında akabinde de rüşvet olayları aldı yürüdü. Bunların önünü kesmek ve ülkemiz için daha faydalı olabilecek çalışmalar ortaya koymak için demokrasinin gereği olan bu yolda yürümeyi artık mecbur kıldık. Ayrıca son yıllarda ülkemizde para aklama çalışmaları yapıldı. Bu özellikle komşumuz olan İran ile olan ilişkilerde boy gösterdi. Bunun sonucunda da ülkemizin kara para aklama merkezi olduğu gibi bir kara leke ortaya çıktı. Bu bizim işimiz değil, bizim işimiz, bizim ekonomi, siyasi ve kültürel ve demokrasi ile ilgili ülkemizin diğer ülkelerle işbirliği, sosyal güvenlik açısından daha başarılı bir hale gelmesidir. Bizim de çalışmalarımız bu yönde olacaktır.”

Son yıllarda zengin ve fakir arasında uçurumlar ortaya çıktığını dile getiren Sipahioğlu, şunları söyledi: “Son günlerde yeni imzalanan yasalar çerçevesinde dershaneler de kapatıldı. Ben bir eğitimci olarak şu anda ki eğitim sisteminin yapısını göz önünde bulundurarak ve üniversitelere sınavla giriş mecburi olduğu için dershanelerin bir ihtiyaç olduğunu ve ihtiyaçların karşılanması için daha fazla dershanelere ihtiyaç olduğu bir dönemde dershanelerin kapatılması eğitime vurulan en büyük darbelerden biridir. Bunun neden yapıldığını anlamış değilim. Türk eğitim sistemine büyük bir haksızlık ve darbe vurulduğunu söyleyebilirim. Çünkü dershaneye gitmeden üniversiteyi kazanmak imkansız durumda. Bunun için dershaneye gitmeyenler, zengin olanlar evlerde kendi çocuklarına özel dersler verip zengin çocukları yalnız kalınca orta halli ve varoş çocukları ise bundan büyük zarar görecektir.”

Osmanlı’nın kurucu şehri olan Bursa’nın Türkiye’nin sayılı kentlerinden biri olmasına rağmen son yıllarda İstanbul’un arka bahçesi konumuna geldiğini anlatan Sipahioğlu, “Halbuki Bursa’ya yakışmayan bir durum. Çünkü Bursa, tarihi, kültürel ve ekonomik yönü ile Türkiye’nin potansiyel şehirlerinden biridir. Bunu günümüzün şartlarına göre çıkarmak ve yükseltmek bir Bursalı olarak bizim en önemli vazifelerimizden olacaktır.” ifadesini kullandı.

Son yıllarda ülke gençlerinin değişik kültürel faaliyetler adı altında İran gibi ülkelere gönderilerek burada Mute nikahı ile gençlerin yanlışlara sürüklendiğini anlatan Bahtiyar Sipahioğlu, gençlere de sahip çıkmak için yönetime aday olduğunu söyledi. Yeşil Bursa’nın özellikle bazı siyasilere peşkeş olarak rant haline geldiğine dikkat çeken Sipahioğlu, kendilerinin seçilmesi halinde bu ranta dur diyeceklerini aktardı.

Diğer yandan Bursa’nın bir göçmen kenti olduğunun altını çizen Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımsız başkan adayı Bahtiyar Sipahioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle yüzde 60-70 oranında göçmenlerin oluşturduğu bir şehir. Halbuki göçmenlerimiz burada hak ettiği yeri elde edemediler. Çünkü gelirken kendilerine ait bazı kültürleri, gelenek ve görenekleri kaybettiler. Bu nedenle Bursa’mızın kültürel yanında ki bu eksikliği gidermek için bir Bursa Eğitim Araştırmaları Vakfı veya bir Eğitim Enstitüsü çerçevesinde Bursa Vakfı olarak yapmaya çalışacağız.” CİHAN

Yorumlar