Yeniçeri: Kumpası kuranlar bu davanın savcısı olduğunu söyleyenlerdir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Balyoz davasında kumpas iddiaları ile ilgili hükümetin sorumlu olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Kumpası kuranlar bu davanın savcısı olduğunu söyleyenlerdir." dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: Kumpası kuranlar bu davanın savcısı olduğunu söyleyenlerdir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Balyoz davasında kumpas iddiaları ile ilgili hükümetin sorumlu olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Kumpası kuranlar bu davanın savcısı olduğunu söyleyenlerdir." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Balyoz davası ile ilgili verilen AYM kararını değerlendirdi. Kumpas iddialarının sorulması üzerine Yeniçeri şu değerlendirmeyi yaptı: "Kumpası kuranlar bu davanın savcısı olduğunu söyleyenlerdir. Bu olayda ‘TSK’ya kumpas kuruldu’ İktidarda kim var sen varsın. İktidar sorumlu bundan. Yargıda birileri bu işi yapıyorsa sen sorumlusun. Yargıda birileri bunu yapıyor da sen yapıyorsan sorumlusun. İktidar ağlama sızlama yakınma yeri değildir. İktidar çözüm bulma yeridir. Diyor ki Başbakan, ‘Uydurulmuş deliller uyarlanmış mahkemelerle nasıl yakalamaların yapıldığını daha iyi anlıyoruz’ Böyle bir şeyi tespit ettin bu kadar insan içeride yatıyor. Bunların hepsinin bir Hakan Fidan kadar değeri yok mu? Hakan Fidan için üç günde yasa çıkarıyorsun da içerde yatan insanlar için kumpas kurulduğunu söylediğin insanlar için niçin adım atmadın? Hükümet her olayın sonucunda kendisine bir kar çıkarmaya çalışıyor. Bu hükümetin doğrudan doğruya Türkiye’de haksızlığın adaletsizliğin ve zulmün seyircisi olduğunu gösteriyor."

YENİ BİR DARBE DAVASI MI GELİYOR?

Balyoz hükümlülerinin serbest kalmasından sonra bugünlerde yeni bir darbe senaryosunun piyasaya sürüleceğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Yeniçeri şunları söyledi: "İktidar sıkıştıkça dikkatleri başka alana kaydırmak günah keçileri yaratmak suçu onların üzerine aktararak dikkatleri yönetmeye çalışıyor. Bu bir algı yönetimidir. Her şey beklenebilir. Başbakan daha önce darbe paranoyasına tutulmuştu. Olan bitenler darbe operasyonları bunun yüzünden oldu. Şimdi de bir paralel paranoyaya tutuldular. Bunun da bir sonucu olacağını ya da o grupla ilgili bir takım operatif faaliyetlerin olacağını bugünden görmek gerekiyor. Hükümet bunları yaparken burada suç işleyenler devlet görevini millet aleyhine kullananlar ya da ideolojik araç olarak kullananlar var mıdır? Vardır. Onların üzerinde zaten gidilmesi gerekiyor; fakat bunu toptancı bir biçimde bir grubun yok edilmesine dönüştürmek yanlıştır."

CİHAN

Yorumlar