Yeniçeri: Bu tasarı devlet bürokrasisini hallaç pamuğu gibi atan bir tasarı

Dershanelerin kapatılmasını öngören tasarıyla ilgili komisyonda fikirlerini açıklayan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Bu tasarı, devlet bürokrasisini hallaç pamuğu gibi atan bir tasarıdır.

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: Bu tasarı devlet bürokrasisini hallaç pamuğu gibi atan bir tasarı

Dershanelerin kapatılmasını öngören tasarıyla ilgili komisyonda fikirlerini açıklayan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Bu tasarı, devlet bürokrasisini hallaç pamuğu gibi atan bir tasarıdır.” dedi.

CHP ve MHP, Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan dershane düzenlemesinin alt komisyona havale edilmesini istedi. Komisyon Başkanı Naci Bostancı ise muhalefetten yazılı olarak önerge istedi. Daha sonra bu önergeleri oylamaya sunacağını açıklayan Bostancı, MHP’li Yeniçeri’ye söz verdi. Yeniçeri, şunları söyledi:

“Böyle bir konuyu aceleye getirmek, sonuçlarını önceden tahmin etmeden aklımıza geleni maddelere dökerek toplumun önüne getirmek, dayatmak, bana göre eğitim felsefesi ile bağdaşacak bir konu değildir. Eğitim Bakanlığı sadece eğitimle ilgilenmiyor, 76 milyonun tamamının bir sorunudur. Hepimizin, üzerinde kafa yorması gereken bir konudur eğitim. Eğitimin doğrudan içinde olan kuruluşlar var. Sistem içinde eğitim kendi başına zaten alt sistem meydana getiriyor ama yan sistemlerde olanların düşünceleri hayati derecede önemli. Herkesi ilgilendiren bir konuda Milli Eğitim’deki üst oligarşinin alacağı karar ne kadar rasyonel olacağı tartışma konusudur. Bu tasarı devlet bürokrasisini hallaç pamuğu gibi atan bir tasarıdır.”

MHP’li Zühal Topçu ise iktidar üyelerine Milli Eğitim teşkilatı ile ilgili yasanın yakın vadede değiştiğini niçin böyle bir değişiklik ihtiyacı doğduğunu sordu.
CİHAN

Yorumlar