Yeni hükümette 'Çözüm Süreci' yok

Binali Yıldırım'ın kurduğu yeni hükümette Çözüm Süreci'yle ilgili hiçbir bakan yer almadı

Google Haberlere Abone ol
Yeni hükümette 'Çözüm Süreci' yok
Türkiye Cumhuriyeti'nin 65'inci hükümeti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tarafından bugün kuruldu. Kurulun hükümette önemli değişiklikler yer aldı. Buna göre, Çözüm Süreci'nin koordinatörü olarak bilinen Yalçın Akdoğan, yeni kabinede yer almadı. Akdoğan ile birlikte Dolmabahçe toplantısında yer alan iki bakandan Mahir Ünal da kabinede yer almadı. O toplantıda yer alan bakanlardan sadece İçişleri Bakanı Efkan Alan yeni kabinedeki yerini korudu. Akdoğan'ın kabinede yer almaması yeni hükümetin gündeminde sürecin olmayacağı şeklinde yorumlandı. 

Daha önceki hükümetlerde Çözüm Süreci'yle ilgili yer alan Beşir Atalay, Davutoğlu hükümetlerinde yer almamıştı; onun yerine Yalçın Akdoğan getirilmişti. Akdoğan da son olarak Yıldırım hükümetinde yer almadı. 

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapan Yalçın Akdoğan'ın yeniden başdanışmanlığa dönerek süreci buradan yürütüp yürütmeyeceği ise bilinmiyor.

Akdoğan, Dolmabahçe toplantısı sürecinde de İmralı heyetiyle bir araya gelen üç bakandan biriydi. Akdoğan ile birlikte aynı toplantıda yer alan Mahir Ünal da kabinede yer almadı. Akdoğan ve Ünal ile birlikte aynı toplantıda yer alan Efkan Ala ise İçişleri Bakanlığı görevini korudu. 

TERÖRLE AMANSIZ MÜCADELEYE DEVAM

Yeni hükümetin kurucusu Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildiği gün yaptığı konuşmada birinci önceliklerinin 'terörle mücadele' olduğunu belirterek bu konudaki kesin tavrını açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Haziran seçimlerinden sonra Çözüm Süreci'nin buzdolabına kaldırıldığını açıklamıştı. 

Yorumlar