Yeni Adalet Bakanı memleketi Güneysu'da

Adalet Bakanlığı görevine atanan eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, memleketi Rize'ye bakan olarak ziyarette bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Adalet Bakanı memleketi Güneysu'da

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaklaşan umumi seçimlerde mebus adayı oyacağı için görevinden istifa etmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı görevine tayin edilen eski Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek, bugün memleketi Rize’deydi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın vefat eden amcasının cenaze namazına katılmak üzere Rize’ye gelen İpek, gayri resmi ziyaretlerde bulundu.

İpek belde içerisindeki birkaç apartman dairesini ziyaret ederek hasta ve İhtiyar ziyaretlerinde bulundu. İpek daha sonra Güneysu İlçesi Pekmezli Köyü’nde olan kendisine ilişkin konuta geçti. Bakan İpek’in yanında koruma almaması, ziyaretlerini yalnız gerçekleştirmesi dikkat çekti.  Bakan’ın ziyaretleri esnasında yanında partili ve bürokratta bulunmadı.

Konutunda matbuat mensuplarını ağırlayan İpek, konutunun balkonunda matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sıla-i rahim’de bulunmak üzere memleketinde olduğunu anlatım eden Bakan, “Burası benim doğup büyüdüğüm yer. İlkokulu köyümde okudum. Daha sonra İstanbul’a göçüp eğitimime orada devam ettim. Ama hiç bir süre memleketimi unutmadım. Her fırsatta gelmeye çalıştım. Burayı fazla aşırı seviyorum. Adalet Bakanı Müsteşarı şekilde vazife yapıyordum. Sayın bakanımızın istifa etmesi ile Anayasa gereği bu vazife bana tebliğ edildi. Bu görevi yürütmeye çalışıyoruz. Bu arada sıla-i rahimde bulunmak üzere memleketime geldim. Büyüklerimizi ziyaret ediyorum. Hastalarımız var.” dedi.

Diyarbakır’da ki Nevruz kutlamaları ile alakalı düşünceleri sorulan İpek, “ Uygulanan bir siyaset var. Süreç devam ediyor. İzleyip görelim. Kutlamalarda her hangi bir olayın yaşanmaması gerçekten sevindirici. İnşallah bu süreç muvaffakiyetli bir biçimde sonuçlanır.” temennisinde bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar