Yavaş: Ortak değerler etrafında toplanarak Ankara mevcut yönetimden kurtulacak

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile birlikte Hüseyin Türbesi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Ortak değerler etrafında toplanarak Ankara mevcut yönetimden kurtulacak

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile birlikte Hüseyin Türbesi’ni ziyaret etti. Kalabalık ve konvoyla karşılanan Yavaş, türbeyi ziyaret eden vatandaşlara seslendi. Yavaş, “2009 seçimlerinde aday olduğumda da başlangıcı buradan yaptık. İnşallah Anadolu’yu yurt eden bu insanların hürmetine tüm toplumun temel çimentosu olan bu insanlara layık olmak için Ankara’da seçimi alacağız.” dedi.

İş başında olan yönetimin yorulduğunu belirten Yavaş, “Mevcut yönetim 20 yılda artık kendisini yıpratmıştır. Toplumu sayan, herkese eşit mesafede olan, ortak akılla kenti yönetecek, herhangi bir olay karşısında ‘bunlar, onlar’ ifadesini kullanmayan bir yönetime ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.

Ortak değerler etrafında toplanarak Ankara’nın mevcut yönetimden kurtulacağının altını çizen Yavaş, eski husumetlerin hepsini unuttuklarını belirterek, "Felsefemize uygun olarak bir araya geldik. İnşallah bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Memleketimiz sağlık, selamet bulacak. Bunun için el ele verdik, işbirliği yaptık. Sizlere güveniyorum ve Allah’tan, en az yüzde 51 diliyorum. Bizden ne hizmet isteniyorsa onu yapacağız. Oy derdimiz olmadan inanca saygı adına, sizlere saygı adına ne hizmet gerekiyorsa Ankara’ya onu yapacağız.” şeklinde konuştu.

ADAY TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Türbe ziyaretinin ardından, CHP Keçiören aday tanıtım toplantısına katılan Mansur Yavaş, “Geçen seçimlerde adaylığım sırasında Ankara’nın her yerini gezerek sorunlarını tespit ettik. Birinci sorun Kızılırmak’tan gelen suydu. İkincisi ulaşım diye sıralanıyordu. Şimdi Ankaralılara soruyorum, en büyük sorun ne diye. Ankara’nın en büyük sorunu Melih Gökçek sorunudur. Projelerimizi soruyorlar, en büyük projemiz de Melih Gökçek’ten kurtulma projesidir.” diye ifade etti.

Seçilen bir belediye başkanının görevinin, rozetini çıkararak kente hizmet etmek olduğunu söyleyen Yavaş, şöyle devam etti: “Herkesin belediye başkanı olmazsanız kenti yönetemezsiniz. Belediye başkanının öncelikli görevi ayrışma sebeplerini körüklemek değil, tam tersine bir anne gibi, bir baba gibi insanları kaynaştırmaktır. O kentte yaşayan herkese saygı duymak zorundadır. Neden? O belediye başkanını göreve getiren sizlersiniz. Onun ve personelinin aldığı maaşı ve belediyenin yaptığı hizmetlerin parası vatandaşın vergisinden ödeniyor. Sizlerin vergisiyle bu görevi yapan Sayın Gökçek’i 30 Mart’ta işten çıkarma görevi sizindir. Bunu yapmazsanız paralarınızı har vurur harman savurur.”

"KAŞIKLA VERİLEN KEPÇEYLE ALINMAYACAK"

Geçen seçimlerde, Melih Gökçek’in noter tasdikli projeler sunduğunu ve yerine getirmediğinin altını çizen Mansur Yavaş, “Bizde notere gerek yok. Söz senettir, biz verdiğimiz sözü tutarız.” dedi. Mansur Yavaş, ilk belediye meclisi kararında, su ve toplu ulaşımın ucuzlayacağını söyledi. Yavaş, sosyal yardımlar devam ederken, kaşıkla verdiklerini kepçeyle almayacaklarını ifade etti.




CİHAN

Yorumlar