Yavaş: Müslümanlığa yapılan hakaret görmezden geliniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, partisinin Keçiören mitinginde bir vatandaşın, ‘Bakara makara dediler, dini alet ettiler’ şeklindeki pankartı üzerine, Müslümanlığa yapılan hakaretlerin görmezden gelindi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Müslümanlığa yapılan hakaret görmezden geliniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, partisinin Keçiören mitinginde bir vatandaşın, ‘Bakara makara dediler, dini alet ettiler’ şeklindeki pankartı üzerine, Müslümanlığa yapılan hakaretlerin görmezden gelindiğine değindi. Yavaş, “Eğri oturup doğru konuşalım. Bunu Egemen Bağış değil de bir başkası söyleseydi ne yaparlardı. ‘Bunlar… diye başlarlardı ve arkasına devam ederlerdi. Ancak Egemen Bağış’ın kutsal dinimize yaptığı hakaret görmezden geliniyor. Nasıl Müslümanlık bu?” diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Yavaş, yerel seçimlere bir hafta kala Keçiören ilçesinde vatandaşlarla buluştu. CHP Keçiören Belediye başkan adayı Murat Emir ile birlikte halkı selamlayan Yavaş, yerel seçim projelerini anlattı. Konuşması sırasında bir vatandaşın elindeki ‘Bakara makara dediler dini alet ettiler’ şeklindeki pankarta dikkat çeken Yavaş, “Eğri oturup doğru konuşalım. Bunu Egemen Bağış değil de bir başkası söyleseydi ne yaparlardı. ‘Bunlar… diye başlarlardı ve arkasına devam ederlerdi. Ancak Egemen Bağış’ın kutsal dinimize yaptığı hakaret görmezden geliniyor. Nasıl Müslümanlık bu soruyorum.” ifadelerini kullandı.

"YAVAŞ GELECEĞİZ HIZLI ÇALIŞACAĞIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde Mansur Yavaş’ın sloganı olan ‘Yavaş gardaşım yavaş’ı eleştirmesine de değinen Yavaş, “‘Yavaş kardeşim yavaş’ı Başbakan eleştirmiş. Biz de diyoruz ki, hiç endişelenmeyin. Yavaş yavaş geleceğiz ama seçimi alacağız, öyle hızlı çalışacağız ki bütün Ankara memnun olacak.” dedi.

"PARALI PROVOKATÖRLERİ ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ"

Vatandaşın artık temiz siyaset istediğine değinen Yavaş, kendi parasına sahip çıkacak ve kimseyi ötekileştirmeyecek bir yönetim anlayışının var olması için çalışacaklarını kaydetti. “Biz rakibimize yuh bile çektirmeyi kendimize zul addederken, rakiplerimizin yaptığı kirli siyaseti görüyorsunuz. Önce gazete dağıtarak dedikodu üretmeye başladılar. Televizyonlardan kirli siyaset ürettiler ancak Ankara bu oyunu gördü. Anketlerdeki yükselişi görünce, 20 yıllık imparatorluğun ayaklarının altından kaydığını görünce fiili saldırılara başladılar.” diyen Yavaş, kirli siyaseti ve zihniyeti ortadan kaldırmak için aday olduklarını söyledi. Yavaş konuşmasına şöyle devam etti: “Gönderdiğiniz ve paralı bazı provokatörler, bunları basında göreceksiniz. Paralı insanları toplantımıza gönderip ortalığı karıştırmak istiyorlar. Bütün telefon ve mesaj kayıtlarından bizim büromuza kimin gönderdiği ortaya çıktı. Siz kimsiniz ki biz sizden korkacağız. Biz sizin ağa babalarınızdan korkmuyoruz.”

"NAMUSLU İNSANLAR DA CESUR OLMALI"

Kirli siyasetin son bulması için İsmet İnönü’nün sözünü hatırlatan Yavaş, "Bu ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır.’ Bu cesur insanlar bugün sağcısı solcusu demeden bir araya geldiler. Bir olacağız, diri olacağız.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar