Yavaş: Ankara’ya hizmet etmezsem hesabını sorun

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Kızılcahamamlı vatandaşlarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Ankara’ya hizmet etmezsem hesabını sorun

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Kızılcahamamlı vatandaşlarla bir araya geldi. Ankara’ya hizmet için yola çıktıklarını söyleyen Yavaş, hesap verebilen bir yönetim anlayışına sahip olacaklarına değindi. Yavaş, “Bana her şekilde ulaşırsınız. Eğer ben Ankara’ya hizmet etmezsem yakamdan tutun rahatça hesabını sorabilirsiniz.” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler kapsamında Kızılcahamam’ı ziyaret etti. CHP il binası önünde partililerle buluşan Yavaş, burada vatandaşa seslendi. Yavaş’ın ziyaretine CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP İl teşkilatı üyeleri de katıldı.

Mansur Yavaş, herkese açık bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını ve hesap verebilir bir yapıyı kurmak istediklerini söyledi. Mevcut yönetimin hizmetlerini eleştiren Yavaş, “İşiniz var. Gidecek kapınız yok. İşte benim kapıma her zaman ulaşırsınız. Ancak 20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na ulaşamazsınız. Bana her şekilde ulaşırsınız. Eğer ben Ankara’ya hizmet etmezsem yakamdan tutun rahatça hesabını sorabilirsiniz. Ama o arkadaşa kimse hesap soramaz. Onun işi gücü kirli siyaset. Gazete dağıtsın ne yaparsa yapsın. 70’ine merdiven dayadı huylu huyundan vazgeçmiyor. Ancak onun hesabını sizler sandıklara sahip çıkarak göstereceksiniz. Cezasını Ankara’da sizler vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE BAŞKANI ADİL OLMALI"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Kızılcahamam’da söylediği, ‘Hizmete en çok oy aldığım ilçeden başlayacağım.’ sözlerine eleştiri getiren Yavaş, “Ne kadar yanlış bir şey. Belediye Başkanı bu mudur? Adaletten anladığınız bu mudur? Belediye Başkanı hem adil olacak hem de vicdanlı olacak.” diye konuştu. Yavaş, seçimlerde en az yüzde 51 oy alacağını yineledi.

"ANKARA'NIN AĞAÇ VE ÇİÇEKLERİ İLÇELERDE YETİŞTİRİLECEK"

Büyükşehir Belediyesi’nin yol refüjlerine ve yeşil alanlar için yurt dışından getirdiği ağaç ve çiçekler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yavaş, başkan olması durumunda bu ağaçların Ankara’nın ilçelerindeki köylüler tarafından yetiştirileceğini kaydetti. Yavaş şöyle dedi: “Ankara’daki refüjlere devamlı olarak farklı farklı ağaçlar dikildi. Bir ağaç dikiliyor bir zaman sonra o kuruyor yenisi dikiliyor. Bunların hepsi yurtdışından getiriliyor. Bir tane ıhlamur ağacı 160 Euro’ya Almanya’dan çıkıyor. Oradan İtalya üzerinden geliyor. İtalya’dan Türkiye’ye 700 Euro’ya geliyor. Ankara Büyükşehir’e bin 500 Euro’ya satılıyor. 4 bin 500 Türk lirasına alıp 500 TL de bakım parası ödeniyor. Almanya’nın köylüleri zengin oluyor. Bu kadar mı bol Ankara’nın parası. Hayır yırtılan Hacı Bekir’in yakası.”

Ankara’nın ilçelerinde bu imkanın olduğunu belirten Yavaş, “Neden Alman köylüsünü zengin ediyor? Kızılcahamam, Çamlıdere. Siz isterseniz Türkiye’nin her yerine kendi ikliminize uygun ağaçlar yetiştirip kendi insanımızı zengin edebiliriz. Kendi insanımızı zengin etmek varken neden yurt dışından getiriyoruz. Getirdikleri ağaçların hepsi kuruyor. Bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ağaçları ve çiçekleri ilçelerde yetiştirip vatandaşları zengin edecek.” ifadelerini kullandı.

Yavaş, daha sonra CHP Kızılcahamam Belediye başkan adayı Ahmet Hisarcı’nın Seçim İletişim Merkezi’nin açılışını yaptı. Ardından da Kızılcahamam pazarına giren Yavaş, burada vatandaşlarla sohbet etti. CİHAN

Yorumlar