Yalçın: Paralel devlet çığlıkları arkasına haramiliğin teamülleri saklanmaktadır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "Son günlerin en önemli gündem maddesi olan yolsuzluk ve rüşvet skandalının örtbas edilmesi için iktidar tarafından yargıda, emniyet teşkilatında ve diğer kurumlarda Cumhuri.

Google Haberlere Abone ol
Yalçın: Paralel devlet çığlıkları arkasına haramiliğin teamülleri saklanmaktadır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "Son günlerin en önemli gündem maddesi olan yolsuzluk ve rüşvet skandalının örtbas edilmesi için iktidar tarafından yargıda, emniyet teşkilatında ve diğer kurumlarda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde kıyım başlatılmıştır. Bu, bir karşı operasyondur. 'Paralel devlet' çığlıklarının arkasına haramiliğin teamülleri saklanmaktadır." dedi.

Semih Yalçın, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, geçmişte orduyu kışlasına hapsetmek için yapılan tertiplerin bir benzerinin, diğer güzide kurumların üzerinde uygulandığını söyledi. Eskiden siyasi icraat ve kararlarda yasalara ve Anayasa’ya uygunluk arandığını hatırlatan Yalçın, “Şimdi Anayasa ve yasalarda siyasete uygunluk aranmaktadır. HSYK’nın yapısının değiştirilme çabası da aynı amaca hizmet etmektedir. Türkiye, iktidarda tutunmak için yargı kararlarının ve yasaların siyasete uydurulduğu bir ülke hâline gelmiştir. Bu, sistemi tamamen çökertecek, AKP’nin yarattığı devlet krizini kangrene dönüştürecek bir durumdur.
Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talanın dayanağı hukuksuzluktur. Hukuku iğdiş eden girişimler yüzünden, isteyenin istediğini yapacağı bir anlayış ve siyasi gelenek yerleşecektir. Oysa Türkiye, ne bir çadır devleti ne de aşiret ve cemaat terekesidir.

İktidarın sistemle bu kadar oynamasının sebebi, Cumhuriyet’i dönüştürüp içinde Türk’e has ne varsa kaldırmaktır. Türkiye, uzun bir tarih süreci sonunda oluşan Osmanlı kurumlarının yapısal özelliklerinden yararlanılarak kurulmuş bir Cumhuriyet’tir. Bu yüzden AKP, Türk milletinin egemen olmadığı bir devlet kurmak için üç bin yıllık Türk devlet geleneğini ortadan kaldırmaya azmetmiştir. Erdoğan’ın 'Yeni Türkiye'den kastı budur. Onun biniciliğindeki ülke, hızla bir bedevi devleti olma yolunda ilerlemektedir.” açıklamasını yaptı.

“İKTİDAR BİR ÇADIR TİYATROSU KURMUŞTUR”

İktidarın bir çadır tiyatrosu kurduğunu, oyunun senaryosunun ise mağduriyet ve merhamet olduğunu belirten MHP’li Yalçın, şöyle devam etti:
“Esas oğlan Başbakan, sürekli mağduriyet edebiyatı yapan merhamet dilencisi rolünü üstlenmiştir. Üzerine gelen yolsuzluk ve hırsızlık soruşturmasını savuşturmak için sık sık yaptığı gibi mağduriyet gömleği giyip sokaklarda merhamet dilenmektedir. Bütün bu olumsuz gelişmeler karşısında tek çıkar yol hükümetin yargı önünde aklanmasıdır. Çünkü mevcut kabinenin, kırk haramiler kabinesi olduğu şüphesi kuvvetlidir.”

“GÜL, DEVLET KRİZİNİ SONLANDIRMAYA ODAKLANMALI”

MHP’li Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, temsil ettiği makam gereği daha fazla ekonomik ve sosyal yıkıma yol açmadan devlet krizini sonlandırmaya odaklanması gerektiğine vurgu yaparak, “Harami başı ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanı’nın yapacağı iş, dört tarafa mavi boncuk dağıtıp arabuluculuk etmek yerine parlamenter sisteme ve kuvvetler ayrılığı ilkesine işlerlik kazandırmaktır. Çankaya; kırk haramilerin hazinecibaşı veya defterdarı değildir, noteri de değildir. İktidar partisinin teşkilatı da çok ciddi bir yol ayrımındadır. AKP’liler ya cüzdanlarının sesini dinleyenlerin yaptığı yolsuzlukları sineye çekecekler ya da vicdanlarının sesini dinleyip yollarını ayıracaklardır. AKP için 'Harun gibi geldiler, Karun gibi oldular' diyenler bile tereddüt etmeden AKP’nin çıkar ve dünyalık çarkına dalmıştır. Bu nasıl cezbedici, baştan çıkarıcı bir çarktır? 17 Aralık’ta bu çarkın fettan yüzü aralanmış, failler cürmümeşhut hâlinde yakalanmışlardır. Ancak yasama ve yürütmeyi tekeline alan AKP iktidarı, yargı erkini işlemez hâle getirerek suçüstü manzarasının üzerine 'komplo' perdesi örtmüştür. Türkiye, yolsuzlukları 'hükümete komplo' olarak göstermeye çalışan siyasi cambazlığı hayretle seyretmektedir. Halk cambaza bakarken, perdenin arkasında adaletin, hakkaniyetin, doğruluğun elleri, hatta kafası kırılmaktadır.

"BU HÜKÜMET 3 Y HÜKÜMETİDİR"

Bu hükümet 3 Y hükümetidir. Gece yarıları parlamentodan geçirilen zıpçıktı yasalarla 'yasama yolsuzluğu', yolsuzluk soruşturmalarını baskılamak suretiyle 'yürütme yolsuzluğu', son olarak da yargının işlevine engel olunarak 'yargı yolsuzluğu' sergilenmiştir. AKP kurmaylarının hayat felsefesi de bir başka 3 Y üzerine bina edilmiştir; 'yeriz, yedirmeyiz, yargılanmayız'. Başbakan’ın cambaza baktıran bakan değişiklikleri bu gerçeği değiştirmeyecektir. Başbakan Erdoğan, etrafındaki çember daraldığı için sadece safları sıklaştırmış; etrafına, bendelerinden oluşan bir duvar örmüştür. Yandaş basın ve alkışçı âkiller de hükümete komplo düzenlendiğine dair düzmece senaryoları dillendirmektedir.
Başbakan Erdoğan, bundan dört yıl önceki bir konuşmasında şunları söylemiştir: “Eğer bugün savcılarımız, hâkimlerimiz üzerlerinde hiçbir baskı hissetmeden, hiçbir tehdit hissetmeden, hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeden görevlerini yapabiliyorsa, bu, bugünümüz için de geleceğimizi için de güven verici bir gelişmedir.”

Ancak aynı Başbakan, oklar üzerine çevrilince 'çevir kazı yanmasın' misali lafı döndürmüş, sözünü ettiği hâkim ve savcıları, hatta bütünüyle yargıyı hedefe koymuştur. Devlet içinde paralel devlet teşekkül ettiğinden, çeteler oluştuğundan yakınarak hedef saptırmıştır. Başbakan’ın paralel devlet dediği oluşum eğer varsa kendi devri iktidarında kurulmuştur. Şimdi ektiğini biçmektedir. Kendi kurduğu kumpas kendine dönmüştür. Millete tuzak kuranlar, aslında kendileri tuzağa düşmüşlerdir.”

“SİYASİ TEFECİLİK YAPAN İKTİDAR”

Dün MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan yargılanırken sessiz kalanların, hukukun nefesini enselerinde hissettiklerinde denge siyasetine tevessül etmelerinin ilkesizlik olduğunu dile getiren Yalçın, “Engin Alan üzerinden siyaset mühendisliği, ahlâksızlıktır. Değerli milletvekilimiz Engin Alan’ın, hırsızlık ve yolsuzlukları örtbas etmek, terör örgütü mensuplarını salıvermek için siyaset malzemesi yapılmasına izin vermeyiz. Balyoz ve Ergenekon davaları için gündeme getirilen 'yeniden yargılama' konusundaki kanun teklifi, yargıyı yeni bir mayınlı tarlaya sokacak aceleci girişimdir. Bu meselenin enine boyuna düşünülmesi ve mutlaka terör örgütünü saf dışı bırakacak bir formül üzerinde mutabakat sağlanması gereklidir. Eğer adaletin gerçekten tecellisi isteniyorsa; MHP, münhasıran milletvekilleriyle Engin Alan ve silah arkadaşlarını kapsayan çalışmalar yapılmasına katkıda bulunacaktır.

Millî iradeye ipotek koyup onun üzerinden siyasî tefecilik yapan iktidara, kibirli ve kendisini vazgeçilemez görerek kişisel iradesini devlete dayatan Başbakan’a karşı, MHP ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket, halkın sesi olmaya devam edecektir. MHP; her zaman hak yolunda, hakikatin peşinde olmuştur, bundan sonra da Hakk’ı ve haklıyı hukukun içinde arayacak, yapılan hırsızlıkları ve yolsuzlukları unutturmayacaktır.” diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar