Vurgunlar bitti yatırımlar patladı

Menderes Türel'in yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte ihalelerde yapılan vurgunlar sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Vurgunlar bitti yatırımlar patladı

Antalya'da Menderes Türel'in tekrar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının peşinden başlayan yatırım patlamasının maddi kaynağının sırrı da yapılan ihalelerle ortaya çıkmaya başladı. Antalya'da dev planlar birbiri peşine yaşama geçerken, il genelinde iş yapılmayan ilçe ve köy de kalmadı.

İHALELER ÖNEMLİ KAYNAK OLDU

Yeni çağda yapılan ihaleler, bir önceki çağda yapılanlarla karşılaştırınca yatırım ve hizmetlerin kaynağının belediyenin bütçesini doğru kullanımı bulunduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi bir önceki çağa nazaran tıpkı ihaleleri daha müsait fiyatlara yaparak yatırımlar için mühim bir fon sağladı. İhaleler bir önceki yıla nazaran yüzde 50'yi aşan indirimlerle yapılırken aradaki ayrım belediyenin kasasında kaldı ve yatırımlara aktarıldı.

ARAÇ KİRALAMADAN YÜZDE 53 KÂR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yalnızca araba kiralama işinden bir önceki yıla nazaran yüzde 53 kar etti. 2014'te gerçekleşen yüzde 8.17'lik enflasyon da göz önünde bulundurulduğunda ise kar oranı yüzde 61'e ulaştı. 2014 yılında kiralanan 44 binek oto, 24 kombi araç, 10 minibüs, 13 kamyonet, 14 engelli taksi, servis vasıtası ve 2 hasta atama aracına 3 milyon 747 bin 360 TL ödenirken, 2015'te tıpkı vasıtaların ihalesi 1 milyon 771 bin 452 liraya yapıldı.

AKAYDIN YÖNETİMİNİN İŞ BİLMEZLİĞİ

Belediyenin kiraladığı araçlar gene bir önceki çağda bulunduğu benzeri tıpkı görevlerde kullanılırken, enflasyon göz önünde bulundurulmadan dahi 1 milyon 975 bin 908 lira kar edildi. Aynı işi bir sene sonra yarıdan daha az ücret ile yaptıran belediye, elde edilen kar ile hizmet yapma şansı buldu. Bir sene mesafe ile yapılan iki ihale, zamanın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yönetiminin iş bilmezliğini ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl zarara uğratıldığını bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar