Vural'dan Erdoğan: Nabza göre şerbet

Oktay Vural, Erdoğan'ın "izleme kurulu"yla ilgili sözlerine "Nabza göre şerbet. Akil adamları görevlendiren kimdi?" sözüyle tepki verdi.

Google Haberlere Abone ol
Vural'dan Erdoğan: Nabza göre şerbet

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği matbuat toplantısında yarın MHP'nin 11'nci Olağan Büyük Kurultayı'nı gerçekleştireceğini ve 7 Haziran seçimlerinde seçenek olacağını göstereceğini kaydetti.

"Bugün Türkiye'yi, siyasal bukalemunlar, dün ak dediklerine bugün kara diyenler, milleti balık hafızalı zannedenler yönetmektedir" diyen Vural, dün Cumhurbaşkan Erdoğan'ın Harp Akademisi'nde yaptığı konuşmanın "siyasetin ve Cumhurbaşkanlığı makamının hangi noktaya geldiğini göstermesi bakımından ibret sağlayan olduğunu" söyledi.

Vural, "Bunlara bakılınca Cumhurbaşkanı vazifesini yapmıyor, ortada Başbakan yok, bakanlar Bremen mızıkacıları bu şeklinde olmuş. Böyle bir İdare Türkiye'ye ümit vermiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın dün "Hepimiz aldatıldık" dediğini aktaran Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllarca 'bağırsakları temizliyoruz; iyi ki bu komutanlarla savaşa girmemişiz; vuruş planlarıyla önümüzü kestiler, her istediğimizi yapamadık; vesayetten kurtulduk' diyen siz değil misiniz? Şimdi 'kandırıldık, kumpasla karşı karşıyayız' diyebilmektedirler.

Aslında erek 17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk çetesinin üzerini örtmek için savaş akademileri bu şeklinde peygamber ocağı bulunan bir noktayı kendi siyasetine cihaz etmektir. Orası politika noktayı midir? 17-25 Aralık için TBMM'de tahkikat düzenlendi 58 AKP'li dahi bu iddiaların peşinde durdu. Maalesef Harp Akademileri pis siyasete cihaz edilmiştir. TSK, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üzerini örtmek amacıyla kullandı.

Meydanlarda 'vesayeti kaldırdık' diye kükrüyordun. Harp Akademilerinde süt dökmüş kedi gibisin maşallah, kuzu kuzu."

"Yakında 'Öcalan bizi kandırdı' diyecek"

"Önce 'Esat bizi kandırdı' sonra 'cemaat bizi kandırdı' şimdi hazırlık yapıyor, yakında 'Öcalan bizi kandırdı' diyecek" ifadelerini kullanan Vural, "Her önüne gelene kanan bu iktidarı yarın kim bilir kim nedeni ile kandırılacaktır?" diye sordu.

Vural, "Baktılar bu ulus kendi değerlerine, tarihine, inançlarına, kimliğine marjinal bir İdare nedeni ile yönetildiğinin farkına vardı derhal bunu örtmek için sözde PKK, HDP, Ermeni konusu için çaka satmalar... 13 yıldır ne yaptınız? PKK'ya, Ermeni soykırım iddialarına su taşımaktan başka ne yaptınız? MHP olmasaydı Ermenistan'a kapıyı açıyordunuz. Ermeni soykırımını kabul etmeye hazırlanıyordunuz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ne Kürt sorunu" dediğini anımsatan Vural, "Böyle diyor fakat başka yanda Dolmabahçe'de mutabakat imzalıyor. Müjdeler olsun, bundan böyle AKP'nin demokrasi ortağı Öcalan olmuş" görüşünü öne sürdü.

"Nabza göre şerbet"

Vural, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin karşısında Tatar Türklerinin hak ve hukukunun korunması konusu için yeterince inisiyatif kullanılmadığını savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm süreci izleme kuruluyla ilgili "gerek görmediğine" yönelik izahatsının sorulması üstüne Vural, "Nabza göre şerbet. Akil adamları görevlendiren kimdi?" dedi.

Vural, bir başka soru üzerine, milletvekillerine yönelik maddi konuların bulunduğu düzenlemeleri birlikte olmayacaklarını söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar